Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета

...
Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета
Коментари Харесай

Съдът върна книжката на Местан

Кърджалийският съд анулира постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на водача на ДОСТ Лютви Местан, обвинен за причиняването на злополука, при която почина бебе, заяви БТВ.

„ В сегашния случай от събраните досега данни по делото не се открива разследваното действие да се отличава с по-висока от типичната за този тип закононарушения социална заплаха, и в обжалваното разпореждане не е налице изясненост осъществяването на какво друго закононарушение ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвинения ”, пишат от съда в публично известие.

Трагедията се разигра на 14 април покрай прохода „ Маказа ”, при разклона за село Загорско. Според проверяващите и околните на потърпевшите, политикът е лишил преимуществото на различен автомобил, в който се е возело цяло семейство. Местан обаче твърди, че другата кола се е движела в насрещното с огромна скорост и го е блъснала челно.

Лидерът на ДОСТ в началото беше задържан, а по-късно му беше избрана гаранция от 10 000 лева, която падна още веднъж в кърджалийския съд, като тогава претекстът беше, че размерът на сумата не е оневинен от прокурорите с ясни данни за имотното положение на политика. По-късно това беше прецизирано и гаранцията беше наложена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР