Кърджалийският окръжен съд отмени постановление от 16 април на прокурор

...
Кърджалийският окръжен съд отмени постановление от 16 април на прокурор
Коментари Харесай

Съдът върна книжката на Лютви Местан


Кърджалийският областен съд анулира разпореждане от 16 април на прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали, с което е отнето краткотрайно удостоверение за ръководство на МПС на Лютви Местан, оповестиха от пресцентъра на съда.

Съдът е приел, че единственият претекст, с който се обосновава постановяването на тази ограничаваща мярка от прокурор при Оперативна програма - Кърджали е, че същата се взема за да бъде осуетено осъществяването на друго закононарушение от обвинения. Приел е също, че наредбата на член 69а, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс не се ползва императивно при обвиняване за осъществено закононарушение по Глава единадесета, Раздел ІІ от Особената част на Наказателния кодекс, а е законова опция за краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство, която преценка постоянно е самостоятелна, с оглед публичната заплаха на разследваното действие и публичната заплаха на обвинения.

В сегашния случай от събраните досега данни по делото не се открива разследваното действие да се отличава с по-висока от типичната за този тип закононарушения социална заплаха, и в обжалваното разпореждане не е налице изясненост осъществяването на какво друго закононарушение ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвинения. Определението на съда е дефинитивно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР