Кърджали. Създали сме необходимата организация и сме взели мерки там,

...
Кърджали. Създали сме необходимата организация и сме взели мерки там,
Коментари Харесай

Гл. инсп. Атанас Чотров, „Охранителна полиция”-Кърджали: Създали сме необходимата организация, където има засилен пътникопоток, да има адекватно полицейско присъствие

Кърджали. Създали сме нужната организация и сме взели ограничения там, където има засилен пътникопоток, да има съответно полицейско наличие, включително нощните питейни и увеселителни заведения, местата с плътно ромско население и дребните обитаеми места “. Това сподели на брифинг основен контрольор Атанас Чотров, шеф на бранш „ Охранителна полиция “ в ОДМВР-Кърджали, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Във връзка с подготовката на структурата за празничните дни той изясни, че в организацията по предварителна защита и интензивен надзор по пътищата се включва и спомагателна техника – до 5 автомобила с видеонаблюдение, както и кола без отличителни знаци.
Главен контрольор Чотров насочи обръщение до всички, които потеглят да пътуват в страната или отвън граница. „ Искам да прикани водачите на моторни транспортни средства да съблюдават прецизно разпоредбите за придвижване по пътищата, да карат рационално. Знаете неразумното шофиране до какво води, и за водачите, и за техните близки, и за останалите участници в ПТП “.
По думите му пътнотранспортната конюнктура на територията на област Кърджали от началото на годината досега е тревожна, изключително в интервала от 1 август 2019 година до 18 септември 2019 година „ До момента имаме 36 път пътнотранспортни катастрофи (ПТП). В съпоставяне с предходната година - те са били 25, като тази година имаме трима починали, за предходната година е бил единствено един. Освен това, за тази година имаме 51 ранени, за предходната година година са били 37, или - с 14 повече. От транспортните катастрофи, които са настъпили 18 са отвън обитаемоте места и 18 - вътре в обитаемоте места, като в обитаемоте места е имало 19 ранени и 2 починали, а отвън обитаемоте места е имало 32-ма ранени и 1 умрял “, уточни гл. инсп. Атанас Чотров.
За същия интервал са били формирани 639 акта и 4261 фиша по Закона за придвижване по пътищата. За същия интервал на 2018 година формираните актове са 555, а фишовете - 4405. Според основен контрольор Чотров най-вече на субективния фактор се дължи покачването на броя на пътнотранспортните катастрофи по пътищата, като е открито, 35 от тежките ПТП са в резултат нарушавания на лидера и единствено 1 - по друга причина. Според гл. инсп. Чотров статистиката не е добра и това е една от аргументите, заради които ще бъдат подхванати по-сериозни ограничения във връзка с водачите.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР