Кардиолозите от цял свят виждаме епидемия от сърдечно-съдови заболявания след

...
Кардиолозите от цял свят виждаме епидемия от сърдечно-съдови заболявания след
Коментари Харесай

Проф. Сотир Марчев: Виждаме епидемия от сърдечно-съдови заболявания след прекаран COVID

„ Кардиолозите от целия свят виждаме зараза от сърдечно-съдови болести след прекаран Коронавирус. Десетилетия наред смъртността от сърдечно-съдови намаляваше. Сега за последните две години се е нараснала “. Това разяснява кардиологът проф. Сотир Марчев.
„ В България междинната дълготрайност на живота на мъжете е 70 години и понижава, а пенсионната възраст е 65 години “, добави той.
Професорът разяснява настъпването на сезона на грипа и посъветва хората да не бързат да пият медикаменти, а ко температурата не е доста висока. 
„ Температура до 38 градуса не я смъкваме. Тя покачва защитните сили на организма. За деца аспиринът е неразрешен, тъй като има странични резултати. За парецатамол, което е най-разпространеното лекарство в света против температура, е открит непряк резултат, който още не го написа в листовките, тъй като медицината го откри преди няколко месеца “, разясни доктор Марчев.
Той уточни, че доста медикаменти и болести въздействат върху държанието на човек.
„ Един водач, който е изпил 1 грам парацетамол, изпреварва по-рисково на пътя. Един комарджия, който е изпил 1 грам парацетамол, залага по-рисково “.
Носът се запушва, тъй като възпалението е разширило кръвоносните съдове. Тогава се поставят капки със съдосвиващо деяние, като по този метод се отпушва носът. Когато носът тече безкрайно се поставят антиалергични медикаменти. Това кара носът да спре да тече “, добави кардиологът.
Проф. Марчев напомни, че влажната кашлица не се потиска, а се облекчава, като се дават медикаменти, които вършат храчките по-течни, до момента в който сухата, която дере гърдите, би трябвало да бъде потисната с различен тип медикаменти.
Искаме нашите пациенти да се самолекуват, само че би трябвало да идат на доктор, в случай че имат болежка в гърдите, нарушаване в съзнанието, компликации в дишането и отклонения в пулса и кръвното, добави кардиологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР