Кардиологът посочи, че в световен мащаб смъртността от сърдечно-съдови заболявания

...
Кардиологът посочи, че в световен мащаб смъртността от сърдечно-съдови заболявания
Коментари Харесай

Доц. Марчев алармира: Шофьорите да не пият парацетамол, защото...

Кардиологът уточни, че в международен мащаб смъртността от сърдечно-съдови болести се е нараснала доста поради Covid-19

Първият случай на грип у нас тази есен е открит в средата на октомври. Жена, прибрала се от екскурзия в Египет, е посетила доктор с недоволства. Направени са ѝ серия проби, които посочили грип вид А. Това изясни кардиологът проф. Сотир Марчев пред bTV.

След установяването на случая той съответно е уведомил здравните управляващи. По думите му, на прибиране от екскурзията доста хора от рейса на същата жена имали недоволства и, пристигайки у нас, те са почнали да търсят експерти. Въпросната жена посетила кардиолога, тъй като е имала промени в кардиограмата. Тя е имала проблеми със сърцето и поради прекаран Covid-19.

Проф. Марчев уточни, че в международен мащаб смъртността от сърдечно-съдови болести се е нараснала доста поради Covid-19. „ Тя се е нараснала толкоз, колкото преди последния прогрес на медицината “, изясни той.

„ Тази жена нейното заболяване го е открил персоналният ѝ доктор на профилактичен обзор. Ходете на профилактичните си прегледи! “, прикани той. Експертът напомни, че температура до 38 градуса не трябва да се смъква. „ За парацетамола преди месеци беше открит още един непряк резултат, който още не го написа в листовките, тъй като медицината го откри преди няколко месеца “. Той повлиява нашето държание.

„ Хората, които взимат висока доза парацетамол, имат по-рисково държание. Един водач, който е изпил един грам парацетамол против температура, изпреварва по-рисково на пътя, в сравнение с в случай че не е пил. Един комарджия, който е изпил против температура един грам парацетамол, залага по-рисково “, сподели проф. Марчев и добави, че това лекарство би трябвало да се пие, единствено когато в действителност има висока температура. Той акцентира, че пациентите не би трябвало да се самолекуват, когато имат болки в гърди, нарушавания в съзнанието, мъчно дишане, изменение в пулса.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР