Карантината заради коронавируса беше изключително тежък период за всички спортисти.

...
Карантината заради коронавируса беше изключително тежък период за всички спортисти.
Коментари Харесай

Тереза Маринова е оптимист за женския ни троен скок

Карантината поради ковид беше извънредно тежък интервал за всички спортисти. Възобновяването на спортния календар и провеждането на обичайна щафета на София е празник за всички, които обичат тичането. Това разяснява за БГНЕС олимпийската ни шампионка в тройния скок Тереза Маринова.

" Тройният скок имам вяра, че е мощно българска дисциплинираност, тъй като от петимата ни олимпийски първенци – двама са тъкмо в тази дисциплинираност. Смятам, че изпод идват нови състезатели, изключително в женския троен скок. Силно се надявам в близко бъдеще да покажат в действителност положителни резултати. А за какво не още следващата година на Олимпиадата в Япония ", надява се Маринова.

Според нея отлагането на Олимпийските игри през тази година поради избухналата по света пандемия от COVID-19 има своите плюсове и минуси. За всички тези, които са били добре готови и са минали през целия състезателен развой на подготовка без проблеми, отлагането крие доста незнайни. За спортистите, които през тази година са имали дребни контузии, постоянно е плюс да има още една година за изглаждане на нещата.

На въпрос дали има вяра, че Олимпийските игри може да бъдат изцяло анулирани, Маринова счита, че няма по какъв начин да стане, тъй като това е един от най-големите конгреси в света. " Ще се откри метод. В последна сметка всички хора би трябвало да свикнат да живеят с вируса ".

Попитана каква е формулата за триумфа съгласно нея, Тереза Маринова отговори по този начин: " Преди всичко самообладание. Да имаш търпението да изчакаш своя миг и да го гониш до дъно ".

Маринова участва на откриването на шестото издание на щафетния маратон в София, където се събраха най-хубавите български спортисти в бяганията на междинни и дълги дистанции, както и стотици фенове. Трасето мина през част от централните улици и булеварди на столицата. В бягането стартираха и елитни бегачи от Румъния, Уганда и Мароко. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР