Каракачанов поясни, че днес на оперативното съвещание в Министерския съвет

...
Каракачанов поясни, че днес на оперативното съвещание в Министерския съвет
Коментари Харесай

Решено! България Ще Защити Унгария Пред Ес! Един Ден Могат И Нас Да Ударят!

Каракачанов разясни, че през днешния ден на оперативното заседание в Министерския съвет е било импортирано и признато предложение от част от министрите от квотата на " Обединени патриоти ", дружно с вицепремиера Симеонов и министър Нено Димов, което визира позицията на България във връзка с гласуваното решение в Европейския парламент за наказания против Унгария.

По мнението на Каракачанов, политиката на Унгария визира суверенното право на всяка една страна да трансформира своето законодателство и да организира политика. " Ако това не се харесва на една ли друга парламентарна група в Европейския парламент, това си е техен проблем, а не е проблем на суверенната страна ", посочи Каракачанов. Той добави, че не е склонен с опитите да се принизи оптимално суверенитета на страните-членки и този суверенитет да бъде взет от други институции. Вицепремиерът е на мнение, че сега се употребяват сходни причини, които и през 1956 година са били прилагани от Съветския съюз. " Днес е Унгария, на следващия ден това се готви за Полша, един ден това може да се стовари против България ", посочи Каракачанов.

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че по отношение на Унгария се прави репресивна акция, която не почива на причини. По думите му днешното предложение на Министерски съвет е стимулирано освен от нашите тесни връзки с Унгария, а и от неналичието на сериозна юридическа или каквато и да било друга обосновка по предлаганото решение за налагане на наказания против Унгария.

Министърът на околната среда Нено Димов посочи, че страните от Централна и Източна Европа имат сходни проблеми, които могат дружно да се отстояват, като подсети за поддръжката на България за самодейността на Унгария против директивата за огромните горивни съоръжения, както и за взаимни начинания с Румъния. Това е метод да отстояваме ползите си в границите на огромното европейско семейство, добави министърът.

В какво упрекват Унгария

В признатия на 12 септември от Европарламента отчет написа, че Унгария основава заплаха за нарушение на европейските полезности и това оказва влияние върху другите страни в Европейски Съюз и върху доверието посред им. Изброени са 12 области, с които Будапеща е провокирала паника:

конституционната и изборната система;

независимостта на институциите и правата на съдиите;

корупцията и споровете на интереси;

правото на цялост на персоналния живот и отбраната на данни;

свободата на изразяване;

академичната свобода;

свободата на вероизповедание;

свободата на сдружаване;

правото на еднообразно отношение;

правата на хората от малцинства;

главните права на мигрантите;

икономическите и обществените права.

В отчета Европарламентът припомня, че присъединението на Унгария към Европейски Съюз е бил непринуден акт, основаван на суверенно решение с необятен консенсус от целия политическия набор " и акцентира, че всяко унгарско държавно управление има задължението да отстрани риска от сериозната опасност на основополагащите полезности на Европейски Съюз.

Какво следва

Предложението за Решение на Съвета на Европейски Съюз ще бъде изпратено на страните членки. Ако в Съвета на Европейски Съюз 4/5 от министрите (на външните работи) споделят опасенията на болшинството евродепутати, може да се откри, че в Унгария върховенството на правото е под непрекъсната опасност. Министрите могат да открият съществуването на явен риск от тежко нарушаване на Унгария във връзка с европейските полезности, включени в Договора за Европейски Съюз. Съветът ще би трябвало първо да изслуша възгледите на унгарските управляващи, а Екологичен потенциал би трябвало да даде своето единодушие. Държавите членки могат също по този начин да отговорят на рекомендациите към Унгария по отношение на предотвратяването на опасността, обясниха от Екологичен потенциал.

На по-късен стадий Съветът на Европейски Съюз може да дефинира с единогласие и с утвърждение от страна на Екологичен потенциал съществуването на риск от съществено и продължаващо нарушаване на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права. Това може да докара до наказания, като суспендирането на правото на глас в Съвета на Европейски Съюз.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР