Капсула, съдържаща послания към идните поколения, беше вградена днес в

...
Капсула, съдържаща послания към идните поколения, беше вградена днес в
Коментари Харесай

Капсула на времето беше вградена в централния площад на Пловдив

Капсула, съдържаща послания към идните генерации, беше вградена през днешния ден в Римския конгрес в Пловдив. Неговата реорганизация е част от ремонта на централния площад в града. В капсулата е включена информация за историята на Пловдив, като не е пропусната годината, през която града е Европейска столица на културата, съобщи Българска национална телевизия.

Капсулата е направена от бронзова сплав, която е резистентен във времето материал. Тя е херметизирана, с цел да наличието й бъде защитено от влага и О2. Посланията към бъдещите генерации са напечатани на полимерна неразградима хартия.

" Това е хартия, на която е основана изкуствена основа и тази хартия има гаранцията най-малко за 100 или 200 години, че при неналичието на О2 и неналичието на влага тя няма да наруши своите качества ", означи шефът на Регионален исторически музей - Пловдив Стефан Шивачев.

Кметът на града Иван Тотев сподели, че задачата на капсулата е да опише за живота на хората през 2019 година на тези, които я отворят, което може да се случи и след 1000, или 2000 години. " Събрали сме фотоси от Пловдив в дискове, които дискове са сложени вътре - главно фотоси, главно пейзажи и по какъв начин наподобява градът през 2019 година ", посочи той.

В Пловдив са сложени две сходни капсули - до Централните хали и под паметника на Гюро Михайлов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР