Капитанът на Славия и българския национален отбор по футбол Георги

...
Капитанът на Славия и българския национален отбор по футбол Георги
Коментари Харесай

Георги Петков стана част и от европейската история

Капитанът на " Славия " и българския народен тим по футбол Георги Петков записа историческо достижение в мача на " лъвовете " против Кипър нощес. Той стартира срещата в Никозия от шампионата Лига на нациите като титуляр, което го направи най-възрастния вратар в европейския футбол на интернационално равнище.
България надигра Кипър, само че взе единствено точка в края (ГАЛЕРИЯ) В другия дуел от нашата група в Лигата на нациите водачът Норвегия също стигна единствено до тъждество
За Петков това бе мач номер 15 с националната фланелка. Той пристигна цели 9 години след предходния - 1:1 против Швейцария в другарски мач, игран на 2 ноември 2009 година.

Със своите 42 години и 253 дни, Петков изпревари именития пазач на " Ливърпул " Илайжа Скот, който изиграва последната си среща за Ирландия на 42 години, 6 месеца и 15 дни.
Георги Петков стана най-възрастният състезател в родния хайлайф Вратарят на "Славия " усъвършенства 30-годишен връх
За България предходното върховото достижение принадлежеше на Христо Христов-Бараката (37 години и 183 дни).

През август Петков стана най-възрастният състезател в българския хайлайф.
Египтянин стана най-възрастният състезател на международни финали 45-годишният Есам Ел Хадари усъвършенства върха на Мондрагон
На международно равнище върхът се държи от египетския вратар Есам Ел Хадари, който игра за родината си по време на Мондиал 2018, когато беше на 45 години и 161 дни. Втори се подрежда колумбиецът Фарид Мондрагон (43 години и 3 дни), който изигра последния си мач на международното в Бразилия. Веднага след тях е Георги Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР