Капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова е

...
Капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова е
Коментари Харесай

Симона Дянкова: Художествената гимнастика е моят живот

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова е една от най-нестандартните и експресивни гимнастички освен в България, само че и в света през последните години. Тя има зад тила си голям брой сполучливи представяния на републикански и интернационалните шампионати, участия в международни купи и гранд при шампионати. Предстои й и присъединяване на Летните олимпийските игри в Токио.

„ Художествената гимнастика е моят живот. Започнах да се занимавам с този спорт на шест години и до през днешния ден върша това всеки ден “, споделя Симона Дянкова в изявление за и „ Вдъхновените “.

През годините Симона минава и през тежки моменти в спортната си кариера и е мислила да се откаже, само че точно девойките от националния тим са я стимулирали да не го прави.

„ Всеки един състезател е минавал през тези моменти. Няма по какъв начин да не изпиташ сходно чувство при някое отчаяние. Полагаш огромни старания, с цел да си измежду най-хубавите, само че никой не е застрахован от неточности. Тогава може и да са ми минавали сходни мисли, само че това е било единствено моментно положение. В националния тим сме се събрали девойки, които се поддържаме. Ако някой е в тежък интервал знаем какво да си кажем една на друга, с цел да продължим “, споделя още тя.

Тази година се оказа същинско тестване за спорта, какво в България, по този начин и в целия свят.

„ Когато анулираха Летните олимпийски игри в Токио целият състезателен свят беше шокиран. Трудно се резервира спортният дух, когато няма съревнования, само че ние знаем каква цел имаме пред нас и сега се готвим интензивно за нея. Никой в националния тим по художествена гимнастика не е изгубил мотивацията си. Надяваме се естественият състезателен темп да се възвърне допустимо най-бързо “, показва капитанът на националния тим по художествена гимнастика.

Най-тежкият интервал за гимнастичките е когато са били затворени по домовете си, защото те не са привикнали на толкоз дълга отмора.

“Въпреки всичко през това време тренирахме у дома, с цел да не излезем от форма. Организирахме си и общи тренировки онлайн. Най-важното сега е да бъдем здрави. На този стадий ансамбълът се готви в естествен темп, само че надпреварите отпадат едно след друго. Надявам се Летните олимпийски игри в Токио да се проведат през идната година. Готвим се за тях и имам вяра, че ще се представим добре “, показва Симона Дянкова.

Симона и девойките от националния тим по художествена гимнастика са посланици на Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда за шеста поредна година в цяла България и ще включва доста забавни спортни събития. На 24 и 25 септември в зала „ Асикс Арена “ ще бъде проведен Спортен панаир, на който могат участват хора от разнообразни възрасти. Подрастващите ще видят демонстрации на разнообразни типове спорт и това ще им даде опция да харесат някой, който да практикуват в бъдеще. Всички ще могат се срещнат с именити български спортисти и треньори и да почерпят от техния опит.

Голяма атракция ще бъде и Нощта на спорта #BeActive Night, която обичайно се организира пред НДК. Там ще бъде построено същинско спортно населено място с обособени зони, с цел да няма огромно скупчване на хора на едно място. Ще има занимателна стратегия с доста музика и атракции за посетителите, в това число въздушен балон, на който всеки ще може да се качи.

“Много е значимо на първо място да приканим хората да излязат от у дома, да бъдат дейни и да възстановят своя метод на живот. У нас мнозина практикуват спорт навън, с другари и не трябва да се лишават от това. Но е доста значимо да се съблюдават и всички противоепидемични ограничения, с цел да съхраним здравето си “, добавя още посланикът на #BeActive Симона Дянкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР