Капитанът на Левски София Смилен Мляков и старши треньорът на

...
Капитанът на Левски София Смилен Мляков и старши треньорът на
Коментари Харесай

Смилен Мляков: Искам Левски и ЦСКА да покажат добър волейбол

Капитанът на Левски София Смилен Мляков и старши треньорът на ЦСКА Александър Попов участваха в специфична конференция преди мача сред двата тима. Вечното дерби е на 13 февруари от 18,30 ч в зала " Универсиада ".

Първият въпрос, заложен от публицистите на Мляков, бе дали идната среща има по-особено значение, откакто е носил екипа и на ЦСКА.
- За мен на първо място става дума за волейбол, който е един и същи на двете места. Коментирал съм тази тематика неведнъж, решението да мина в " Левски София " бе чисто волейболно и не беше обвързвано с някакви проблеми. С Алесандър Попов се познавам от 15-годишен, също оттогава съм другар и с президента и треньор на " Левски София " Владимир Николов.

- Според теб минус ли ще е за дербито отсъствието на почитатели на ЦСКА?
- Със сигурност е по-добре, когато в подобен мач има агитки и на двата тима. Вярвам, че в случай че имаше опция, и на първата среща в зала " Васил Симов " щеше да има последователи на " Левски ". За страдание, към момента няма нужните условия това да се случва, тъй че би трябвало просто да го приемем.

- Какво очакваш от срещата на следващия ден?
- Надявам се двата тима да покажат добър волейбол и да се получи в действителност първокласен мач. Разбира се, желая нашият тим да победи.

- Какво е мнението ти за чужденците във вашия тим?
- Според мен са много положителни състезатели, изключително за равнището в България. Те могат да оказват помощ на тима и се надявам това да се види в идващите мачове. Проблемът е, че младите състезатели в България имат пропуски във връзка с другите детайли, още от образованието им при подрастващите. Това си личи в някои мачове, само че би трябвало да бъдем търпеливи и да им оказваме помощ с каквото можем.

- " Нефтохимик 2010 " победи и ЦСКА, и " Левски София ". Толкова по-добър ли е този тим от останалите?
- Очевидно имат повече качества и умения. Направили са добра селекция и играят със самочувствие. Нашата задача е да ги догоним и имам вяра, че е допустимо. Все отново, вярата умира последна.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР