Капитанът на Левски Божидар Митрев коментира пред Sportal.bg предстоящата среща-реванш

...
Капитанът на Левски Божидар Митрев коментира пред Sportal.bg предстоящата среща-реванш
Коментари Харесай

Божката Митрев обяви кой е най-големият коз на Левски преди мача с червените

Капитанът на Левски Божидар Митрев разяснява пред Sportal.bg идната среща-реванш от полуфиналите за Купата на България против ЦСКА-София. " Сините ", които са символичин домакини в срещата, имат преднина от два гола, откакто първия мач победаха с 2:0. Вратарят на 26-кратните първенци на България разгласи, че се надява да види цялостен стадион, като показа кой е най-големият коз на " сините ".

31-годишният вратар е единственият футболист в отбора, който е печелил трофей с екипа на Левски. Митрев има две трофеи и една купа на България, а в този момент ще се опита да помогне на отбора да върне Купата на България във витрината на " Герена ".

" Настроението в тима е положително. Всички знаем какъв брой значим е този мач за нас. Той се явява като мача на годината. Надявам се, да се подготвим добре в оставащите два дни, най-много да бъдем спокойни и да излезем, все едно мача стартира от 0:0, да бъдем съсредоточени и да успеем да свършим работата, която започнахме. Важно е, че имаме преимущество, само че не би трябвало да го мислим. Трябва да излезем и от първата минута да играем, все едно мачът е 0:0, в случай че има опция и още веднъж да го спечелим ", разяснява юношата на столичани, който приказва и за последната среща сред " сини " и " червени ", когато след едва първо полувреме и пасив от два гола, Левски стигна до 2:2.

" Последният мач сред двата отбора се трансформира с едно футболно представление. Не започнахме по най-хубавия метод, само че радващото е, че през второто полувреме се събрахме и показахме един страховит футбол. Дори считам, че в случай че бяхме победили, нямаше да бъде несправедливо. Във футбола е доста мъчно, откакто си почнал по този метод да се върнеш по този начин в мача, мисля си, че много отбори не могат да го сторят. Видяхме в Шампионската лига по какъв начин тимове като Барселона и Реал (Мадрид) не съумяха да го създадат. На почивката на последния мач бяхме доста умърлушени, като си казахме, излизаме, с цел да ги победим през второто полувреме. Няма какво да губим към този момент в този мач ".

Новите в тима към този момент знаят какво е този мач за почитателите. “Чужденците в отбора видяха защо става въпрос в дербито, защото изиграха много от тези мачове през този сезон. Усетиха атмосфера по трибуните и какво въодушевление носи на публиката този мач ".

Националът на България чака цялостен стадион в мача на сезона за двата клуба: " Надявам се, стадионът да бъде цялостен. Да дойдат нашите последователи да ни поддържат, да ни вдъхнат още повече убеденост и да бъдат най-важния наш състезател в този мач. Очаквам доста почитатели да дойдат, като се надявам стадионът да бъде цялостен и този мач да се трансформира в един празник. Българският футбол има потребност от тъкмо такива мачове. Пълни трибуни и хората да се радват ".

Рекордната липса от девет години без трофей на " Герена " тежи на тима. " Много тежи, в действителност доста тежи тази дълга серия без трофей на тима. Именно такова е упованието на почитателите. С оглед селекцията и тима, който имаме, те чакат да спечелим нещо. Надявам се да се подготвим добре, да имаме късмет и шанс. Защото без тези неща във футбола, нищо не се реализира ", споделя още Митрев, който се усеща добре, макар няколко нерешителни намеси през последните седмици под рамката на вратата.

" Аз съм добре и нямам проблеми. Усетих поддръжката на хората. Благодарен съм им. Левски има потребност точно от тази поддръжка. Левски, а не аз особено. Всеки мач за мен е значим. Аз не ги разделям на слаби и положителни тимове, само че в България постоянно се прави. Виждате, че даже след неточности против слабите тимове, отзвукът е отрицателен. Всеки един мач е значим. Когато защитаваш цветовете на Левски, всеки мач би трябвало да се бориш да побеждаваш. Не постоянно се получава, няма тим в света, който постоянно побеждава, само че хората желаят да виждат Левски, който побеждава. Разбира се, че е друго настроението, когато победиш в подобен мач, само че всеки мач е значим.

Със сигурност Милош Цветкович ще липсва. Той е футболист със страхотни качества, сподели го във всички мачове. Така е в спорта, получават се контузи, когато минимум очакваш. Пожелавам му бързо да се възвърне, тъй като имаме потребност от него. Най-големият коз на Левски преди реванша? Желанието да зарадваме нашите почитатели. Наистина, ние играем за тях сега ", приключи Митрев, който с цялото си сърце се надява да бъде индивидът вдигнал първи трофей с екипа на Левски от 2009 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР