Капитанът на Германия Йошуа Кимих говори на пресконференция преди приятелския

...
Капитанът на Германия Йошуа Кимих говори на пресконференция преди приятелския
Коментари Харесай

Кимих: Нагелсман е в моя топ 3 на най-добрите треньори

Капитанът на Германия Йошуа Кимих приказва на конференция преди приятелския мач на Бундестима на следващия ден с Перу. Логично обаче немалка част от въпросите на публицистите бяха за изненадващата треньорска рокада в клуба му Байерн (Мюнхен), където Юлиан Нагелсман бе освободен от поста си.

“Абсолютно разбирам, че това е горещата тематика сега. Но няма удостоверение от страна на клуба, тъй че не мога и няма да кажа доста по въпроса ”, стартира Кимих.

“Мога единствено да кажа, че Юлиан Нагелсман е извънреден треньор. Той елементарно влиза в моя топ 3 на най-хубавите треньори ”, продължи той. “Разбира се, сходни неща те засягат, когато става въпрос за треньорския пост в личния ти клуб. Но на следващия ден в мача или в днешната подготовка това не трябва да играе роля. Четеш новините, когато си в стаята си, и несъмнено, че сходна тематика те визира ”, сподели още той.

След това той мина към тематиката за националния тим. “Нещата в националния тим започнаха добре за мен с Евро 2016 и по-късно с успеха в Купата на Конфедерациите. След това бяха неприятни шампионати. Ние сме много надалеч от упоритостите си. Това би трябвало да нервира всички нас ”.

" Не желая след 15 години да погледна обратно и да кажа: “Всъщност имахме страховит тим, само че не направихме нищо значимо. Европейското вкъщи следващата година е голяма опция, всички би трябвало да сме наясно с това. Надявам се, че сме си научили уроците ”, продължи Кимих.

Той разяснява и новата си роля на капитан на Германия: “Капитанската лента няма да повлияе на моята роля на терена. Ще се представям по този начин, както през последните няколко месеца. Ще повеждам играта и ще поемам отговорност. Погледнато извън, да си капитан е нова роля. Лично за мен малко се трансформира на терена ".

Кимих отговори и по какъв начин се е справил с разочарованието от  отпадането още в груповата фаза на Мондиала в Катар: " Трите ми деца ме занимаваха. След това има и други тематики. Аз съм човек, който отработва нещата и се пробва да откри подходи. Но фамилията, близкото обграждане ми помогнаха. И имахме доста дълга отмора, съвсем прекомерно дълга ”, приключи той.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР