Капитанът на Ботев Пловдив – Лъчезар Балтанов даде интервю преди

...
Капитанът на Ботев Пловдив – Лъчезар Балтанов даде интервю преди
Коментари Харесай

Балтанов: Реваншът със Славия е важен, но не е мачът на сезона

Капитанът на Ботев Пловдив – Лъчезар Балтанов даде изявление преди 1/2-финалния мач реванш против Славия в София.

Днес " канарчетата " гостуват " белите " на националния стадион " Васил Левски " в 18:30ч. в търсене на втори следващ край за Купата на България.

Лъчо, мачът на сезона ли е реваншът със Славия?

Нека не го окачествяваме като мача на сезона. Да, наис­тина, доста е значим. Все отново отиваш на край. Надявам се да победим. Показахме в пър­вия мач, че сме по-добрият от­бор. Но във футбола всичко става. На тях им би трябвало един гол, само че мисля, че ние ще сме пределно мобилизирани и кон­центрирани и ще победим.

След дуела в Коматево ся­каш стартира една психовойна – билети, съдийство…

Надявам се това да не се отрази на футболистите. Все­ки си преценя по какъв начин да постъп­ва. Ние би трябвало да се абстрахи­раме от цялата обстановка и да победим.

Последните два мача с Лудогорец и Верея ги изгледа в профил поради наказване, по какъв начин се усещаше?

Не е прелестно, изключително ка­то си привикнал на натоварвани­ята и се чувстваш във форма. На мен ми се насъбраха много мачове, влязох в темп, игра­ем през три дни и това ми ха­ресва, само че пък ми пристигна и добре, с цел да Взема глътка въздух.

Преди година още веднъж иг­рахте полуфинал за купата, само че останахте във втората осмица. Доволен ли си от се­гашното показване и мо­жеше ли и по-добре?

Да, можеше, само че направихме няколко нелепи равенства. За­губихме мачове, в които не зас­лужавахме. И това ни коства­ше много точки, с които мо­жеше да сме по-напред в класи­рането. Можеше да се борим с Берое и Левски за третото място и нямаше да е незаслуже­но, само че виновността си е у нас. И въпреки всичко мисля, че вършим прекрасен се­зон, играхме и в Лига Европа В началото. Това възприятие беше готино. Много ни се играе отново в Европа. И ще създадем всич­ко допустимо първо да елимини­раме Славия. После към този момент, в случай че стигнем край – един мач е и през предходната година показах­ме, че можем да играем добре във значимите дуели.

Какво е мнението ти за Славия – като клуб и тим?

И ние, и Славия даваме късмет на младите момчета. Имаме гении и би трябвало да ги постановяваме, да ги развиваме. Просто е нужна работа и мал­ко да им се набива в главата кое е вярно и кое не. Защо- то в днешно време са малко no-разглезени, не е както пре­ди. Хубаво е всички тимове по този начин да вършат.

В другия полуфинал Левски има задатък от два чисти гола против ЦСКА, какво очакваш от него?

Хубав задатък, и то на непознат терен. Но видяхме за какви об­рати става въпрос напоследък в Шампионската лига с по три, четири гола. И то за какви огромни тимове иде тирада. Един бърз гол и не се знае какво може да стане.

Виждаш ли един край меж­ду Ботев и Левски?

Надявам се, ще бъде доста хубаво. Стадионът ще се изпълни и ще стане нещо неве­роятно. Но преди този момент тряб­ва да си свършим работата със Славия.

Оставаш ли твърдо в Бо­тев Пловдив?

Преди два месеца подписах за още две години, тъй че за­сега съм в Ботев. Трябва да има доста добра оферта, коя­то да ме удовлетворява и от финансова позиция, с цел да подхваща някакъв ход. Бих опитал, въпреки всичко не съм на 20 го­дини и човек би трябвало да си подсигури и живота, само че в случай че няма – оставам си в Ботев. Чувствам се благополучен тук, тук е място­то и стига да ме желаят, в Бъл­гария бих играл единствено за Ботев. Да, до момента не съм излизал в чуж­бина, само че по този начин се е случило. Ня­мал съм и шанс. Не съжаля­вам.

Как са нещата в Ботев Пловдив?

Финансово са добре. Голя­мата болежка си остава стади­онът и нека в най-скоро време стартира да се строи.

" Тема Спорт "
Първа лига 5 кръг, събота 21 април  Ботев (Пловдив) 2:4краен резулат  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР