Капитанът на блокирания в пристанището на Мариупол кораб „Царевна“ благодари

...
Капитанът на блокирания в пристанището на Мариупол кораб „Царевна“ благодари
Коментари Харесай

Капитанът на „Царевна“ и останалите българи благодарят на руснаците, че ги хранят и се грижат за тях

Капитанът на блокирания в пристанището на Мариупол транспортен съд „ Царевна “ благодари на доброволците за помощта. Заради бойни дейности на територията на Украйна българският кораб попадна в капан. На сухотоварния транспортен съд останаха наши сънародници, останалите 15 са евакуирани.

Доброволци от Донецката национална република и Русия оказват помощ на капитана на българския транспортен съд „ Царевна” и неговите помощници да „ не умрат от глад”. Чуждестранният транспортен съд е блокиран от украински формирования от 24 февруари, написа life.ru.

След съвсем три месеца на блокадата доставките на вода и храна няма, а капитанът на „ Царевна “ Павел Павлов посредством публицисти съумя да потърси помощ. Така съветските доброволци, работещи в Мариупол, първи приготвят филантропичен товар и го доставят на българския транспортен съд.

„ Благодарение на тази помощ не умряхме от апетит. Корабът дойде тук на 21 февруари, само че тогава всички доставки стопираха. Имахме даже детонации, удари на борда, в трюмове, на строителна площадка в кармата “, сподели Павлов.

Сега „ Царевна “ към момента не може да напусне пристанището на Мариупол, защото акваторията към него е минирана.

По-рано гражданин на Мариупол описа пред публицисти за помощта, която съветските военни оказват на гладуващи хора. Според него хората не са чакали помощ от украински бойци, храна не им е доставена в продължение на 30 дни.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР