Капитанът на България Цветан Соколов и неговият Динамо (Москва) се

...
Капитанът на България Цветан Соколов и неговият Динамо (Москва) се
Коментари Харесай

Цецо Соколов и Динамо са на финал в Русия след детронация на Локомотив (Новосибирск) на Пламен Константинов

Капитанът на България Цветан Соколов и неговият Динамо (Москва) се класираха за огромния край на шампионата от финалната шестица на Суперлигата на Русия, на който са домакини. Соколов и компания се постановиха и детронираха първенеца Локомотив (Новосибирск), воден от Пламен Константинов, с 3:1 (25:17, 25:14, 16:25, 25:23) във втория полуфинал на шампионата, игран довечера.

По този метод възпитаниците на Константин Брянский ще играят на финала против Зенит (Санкт Петербург), който се надви трагично над Кузбас (Кемерово) с 3:2 гейма в първия полуфинал по-рано през днешния ден. Финалът за купата е на следващия ден (10 април) от 19,00 часа българско време, а преди този момент от 16,30 часа играчите на Константинов ще излязат против Кузбас в разногласието за бронза.

Интересно е да се означи, че Динамо и Зенит ще се срещнат един против различен за 8-и път през този сезон, като във всичките 7 срещи до в този момент излизат московчани, в това число и в предварителна група на финалната шестица с 3:1 гейма и в двата финала за Купата на CEV преди няколко седмици.

Динамо, който завоюва и постоянния сезон в Суперлига, ще играе на край за първи път от 2017-а насам, когато загуби от Зенит (Казан) с 0:3 гейма, а може да завоюва купата още веднъж след далечната към този момент 2008 година. От друга страна това ще бъде вторият край за отборът от Санкт Петербург, който остана със среброто през 2018-а след борба с казанци.

Цецо Соколов изигра нов доста мощен мач за Динамо и бе над всички с 19 точки за успеха. Иля Власов и Сам Деруу пък прибавиха 13 и 12 точки за триумфа.

За Локомотив Сергей Савин и Дражен Лубурич завършиха с 16 и 15 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР