Капитан Андреево. Близо 5 кг контрабандно пренасяни златни и сребърни

...
Капитан Андреево. Близо 5 кг контрабандно пренасяни златни и сребърни
Коментари Харесай

Контрабандни златни и сребърни накити за над 330 000 лева откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Капитан Андреево. Близо 5 кг контрабандно пренасяни златни и сребърни украшения откриха митническите чиновници при две инспекции на транспортни средства, влизащи в страната от Турция. Това оповестиха от Агенция „ Митници “ .
При един от случаите на 03.05.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с непозната регистрация. Шофьорът – турски жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока – плодове и зеленчуци от Турция за Англия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е ориентирано за сканиране с рентген, при което са маркирани няколко зони с подозрителни плътности. При последвалия физически надзор във фабрични кухини на влекача - до резервоара за чистачките и акумулаторите, както и в табло за надзор на хладилния елемент на полуремаркето са открити 13 картонени кутии, съдържащи произведения от жълт метал – пръстени, обици, гривни, огърлици, синджири. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 3471.11 грама са от 14-каратово злато на стойност 326 284 лв..
Контрабандно пренасяните златни бижута са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Спрямо лидера, Е.Ю., на 50 година, е взета мярка за неотклонение гаранция в размер на 7000 лв., както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.
При другия случай лек автомобил с румънска регистрация идва на пункта на 29.04.2022 година. В колата пътували лидерът и неговата спътничка-румънски жители, които декларирали, че не придвижват артикули, пари или валутни полезности за обявление. При осъществената митническа инспекция, в персоналния багаж на дамата, сред облекла и хранителни артикули, митническите чиновници откриват пакети със произведения от бял метал. Според експертизата изделията са от сребро проба 924 с общо тегло 1511 грама на стойност 9066 лв.. На румънската гражданка е формиран акт по Валутния закон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР