КапиталСайтът Правен свят свърза името на председателя на Върховния касационен

...
КапиталСайтът Правен свят свърза името на председателя на Върховния касационен
Коментари Харесай

Капитал: Фактите в историята Лозан Панов и Артекс

" Капитал "

Сайтът " Правен свят " свърза името на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов в абсурда с жилищата, купувани от политици на по-ниски от пазарните цени.

Поводът - жилище, купено през април 2013 година от компанията " Ганева 2000 " на тогава бъдещата му брачна половинка Елисавета. Продавач на жилището от 172 кв.м и двата гаража в постройката " Дипломат " в столичния кв. " Изгрев " е " Артекс Инженеринг ". Според обявата, която беше незабавно представена в уеб страниците на " 24 часа " и " Труд ", цената на парцела е 225 евро за кв.м.

Проверка на " Капитал " сподели, че въпросът е по-различен от тези на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и останалите ръководещи, закупили жилища от " Артекс ".

Първо - сюжетът е отпреди пет години и когато парцелът е бил платен, Елисавета Панова не е имала връзки с Лозан Панов, който тогава е арбитър във Върховния административен съд. Второ - за разлика от останали покупко-продажби тази е подписана в началния стадий на строителството. Трето - за разлика от Цветанов, Цачева и останалите Лозан Панов и фамилията му са под непрекъсната инспекция от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) от Национална агенция за приходите от 2016 година насам. И не на последно място - Лозан Панов не е бил в позиция да прави услуги или изнудва строителната компания, когато е добито жилището.

Вкарването на Лозан Панов и брачната половинка му в " Апартаментгейт " явно цели пришиването му към корупционния скандал, който тресе страната. Основните подозрения към покупко-продажбите на Цветанов, Цачева и сие с изключение на ниската цена (тук е единствената аналогия с проблема Панова) е и фактът, че по време на покупко-продажбите те са взели участие в държавното ръководство и са могли да въздействат на активността на компанията - както през локалната власт, по този начин и на законодателно равнище.

Продължението четете в - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/03/26/3410136_faktite_v_istoriiata_lozan_panov_i_arteks/

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР