Канцлерката на Германия Ангела Меркел е заявила по време на

...
Канцлерката на Германия Ангела Меркел е заявила по време на
Коментари Харесай

Меркел и Туск размахаха пръст на Борис Джонсън

Канцлерката на Германия Ангела Меркел е декларирала по време на телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън във вторник сутринта, че Брекзит договорка е " прекомерно невероятна ", в случай че Англия не остави Северна Ирландия в европейския митнически съюз, заяви БиБиСи, базирайки се на източник от Даунинг Стрийт.

Източникът на БиБиСи добави, че в случай че апелът на Меркел съставлява " нова открита позиция на Европейски Съюз, тогава това значи, че договорката всъщност е невъзможна освен в този момент, само че и вечно ".

" Меркел сподели на Джонсън, че в случай че Германия желае да напусне Европейски Съюз, тя би могла да го направи без проблем, само че Обединеното кралство не може да напусне, без да остави Северна Ирландия в границите на европейския митнически съюз, освен това вечно ", означи същият източник и добави, че немският канцлер е показал пред английския министър председател, че счита, че Европейски Съюз има право на несъгласие върху решението на Англия да напусне митническия съюз.

От своя страна Борси Джонсън е показал, че предлаганата от Англия договорка е рационална, само че счита, че Европейски Съюз няма предпочитание да се ангажира с нея.

" Разговорите в Брюксел са покрай срив, макар обстоятелството, че Обединеното кралство отиде много напред в предложенията си ", уточни източникът на БиБиСи.

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск упрекна английския министър председател Борис Джонсън, че разиграва " глупава игра на обвинявания " в Брекзит договарянията.

Доналд Туск написа във вторник в туитър: " Борис Джонсън, това, което е заложено, не е спечелването на някаква глупава игра на обвинявания. На карта е бъдещето на Европа и Англия, както и сигурността и ползите на нашите нации. Не искаш договорка, не искаш удължение на договарянията, не искаш анулация, quo vadis? ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР