Канцлерът на Германия Ангела Меркел замина днес на 3-дневна африканска

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел замина днес на 3-дневна африканска
Коментари Харесай

Меркел отива на тридневна обиколка в Африка

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отпътува през днешния ден на 3-дневна африканска обиколка в опит да ускори комерсиалните и икономическите връзки с Република Южна Африка (РЮА) и Ангола, съобщи ДПА.

Според държавни източници в Берлин канцлерът, придружавана от високопоставена бизнес делегация, желае да изрази поддръжка за промените в двете страни и да потърси доближаване в икономическата област.

Утре Меркел ще бъде ще бъде посрещната от южноафриканския президент Сирил Рамапоса, след което ще има двустранни договаряния. Предвидено е тя да участва на съвещания към кръглата маса на предприемачи от двете страни, както и да се срещне със студенти от университета в Претория.

В петък Меркел ще беседва с президента на Ангола Жоау Лоуренсу и ще взе участие в германо-анголски бизнес конгрес. Предвижда се да бъдат подписани двустранни съглашения и контракти.

Германската неправителствена организация ONE, който води акция против крайната беднотия и за предварителна защита на болести, приветства задачата на Меркел, само че я прикани да изиска бистрота в следствието на корупционния скандал с Изабел душ Сантуш, щерка на някогашния анголски президент Едуарду душ Сантуш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР