Канцлерът на Германия Ангела Меркел настоя, че Европейският съюз ще

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел настоя, че Европейският съюз ще
Коментари Харесай

Меркел също отряза Борис Джонсън - без преразглеждане на сделката за Брекзит

Канцлерът на Германия Ангела Меркел настоя, че Европейският съюз ще обмисли на практика решения за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит, само че не и посредством преразглеждане на съглашението за излизане на Англия, подписано с някогашния английски министър председател Тереза Мей, оповестява " Ройтерс ".

" В момента, в който имаме практическо решение по какъв начин да запазим Споразумението от Разпети петък (от 1998 година за потушаване на спора в Северна Ирландия) и в това време да определим границите на вътрешния пазар (на ЕС), към този момент няма да ни би трябвало защитния механизъм " за ирландската граница, посочи Меркел по време на посещаване в Исландия.
 Границата в Ирландия отново е препъни камък
Границата в Ирландия отново е препъни камък

Инициатива на Борис Джонсън

" Това значи, че естествено ще обмислим на практика решения. Винаги съм казвала, че когато човек има волята да откри тези решения, това може да се направи за малко време. Европейски Съюз е подготвен да откри решение ", добави тя.

Меркел означи, че това няма да постанова наново отваряне на съглашението за Брекзит, а визира политическата декларация за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия.
 Европейски Съюз отхвърля проекта на Борис Джонсън за ирландската граница
Европейски Съюз отхвърля проекта на Борис Джонсън за ирландската граница

Борис Джонсън не предложил " реалистични други възможности "

С тази позиция Меркел отхвърли проекта на английския министър председател Борис Джонсън за подмяна на защитния механизъм за ирландската граница с различни сделки, които да работят до края на преходния интервал след Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР