Канцлерът на Германия Ангела Меркел нанесе съкрушителен удар върху лидерството

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел нанесе съкрушителен удар върху лидерството
Коментари Харесай

The Daily Express: Ангела Меркел нанесе съкрушителен удар на Тереза Мей

Канцлерът на Германия Ангела Меркел нанесе пагубен удар върху водачеството на английския министър председател Тереза Мей, казвайки ѝ че Европа би трябвало да види „ значителен напредък “ преди да подписа съглашение за Брекзит – дейно изхвърляйки широкообсъждания проект на министър-председателя от „ Чекърс “, написа английският евроскептичен всекидневник The Daily Express, представен от Блиц.

 

Говорейки пред публицисти по време на конференция след диалозите с другите водачи на Европейския съюз, Меркел съобщи, че е ясно, че „ имаме потребност от значителен напредък по Брекзит до октомври “.

По време на конференцията немският канцлер концентрира вниманието си върху единния пазар, определяйки го като точка на засечка в договарянията за Брекзит, до момента в който игнорираше казуса с ирландската граница.

Меркел съобщи: „ Е, най-после ще би трябвало да се съгласим върху всички точки – най-малко върху всички тези, които са изложени в съглашението за излизане и в документа за бъдещите връзки. Брекзит не може да се случи без да подхождаме един различен, само че има също по този начин и няколко стандарта и един от тях е, че не можеш да си част от единния пазар, в случай че не си част от нас. “ Въпреки това немският канцлер заключи, че Европейски Съюз желае „ да продължи диалозите в доста добра атмосфера. “

Тя добави, че Брекзит би трябвало да бъде приключен до ноември – или Англия ще рискува да напусне Блока без съглашение. Меркел загатна и че водачите в Европейски Съюз са имали проблеми със опасността за единния пазар. „ Ако има терзания по отношение на предлагането, които сме сложили на напред във времето, тогава дано разберем какви са тези терзания. “

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР