Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази готовност да подкрепи кратко

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази готовност да подкрепи кратко
Коментари Харесай

Меркел изрази готовност да подкрепи кратко отлагане на Брекзит

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази подготвеност да поддържа малко отсрочване на Брекзит. Тя обаче загатна, че молбата на премиера на Англия Тереза Мей за пролонгация до 30 юни е проблематична , осведоми " Ройтерс ".
 Мей не счита да отсрочва Брекзит след 30 юни
Мей не счита да отсрочва Брекзит след 30 юни

В публично изказване на „ Даунинг стрийт “…

Меркел изрази позицията на Германия за Брекзит пред Бундестага преди да отпътува за Брюксел за срещата на върха.

Лидерът на Германия наподобява споделя терзанията на Европейската комисия , че предлагането на Мей за отсрочване на Брекзит значи, че Англия все още ще е член на Европейски Съюз по време на изборите за Европейски парламент през май.
 90% от британците дефинират като национално оскърбление държанието на Лондон за Брекзит
90% от британците дефинират като национално оскърбление държанието на Лондон за Брекзит

Британското общество е разграничено по повод кой е отговорен за актуалната обърканост

" По отношение на датата 30 юни, би трябвало да вземем под внимание, че имаме избори за Европейски парламент през май. Това значи, че легитимността на европейските избори би трябвало да бъде обезпечена. Но ние решително можем позитивно да приказваме за малко отсрочване ", сподели канцлерът пред законодателния орган.

Меркел повтори позицията на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че е допустимо отсрочване на Брекзит за къс интервал , в случай че Народното събрание на Англия поддържа договорката на Мей през идната седмица.

Германският канцлер посочи, че Берлин ще поддържа молба на Мей евролидерите да одобрят съглашение за защитния механизъм за Ирландия. Според канцлера това е най-трудният аспект от Брекзит.
 Европейски Съюз упорства Лондон да напусне Общността до 22 май?
Европейски Съюз упорства Лондон да напусне Общността до 22 май?

Би било недопустимо Англия да остане в съюза по време на плануваните за края на май избори

" Втората молба е да се отсрочи датата за овакантяване до 30 юни . Лидерите на ЕС27 интензивно ще обсъдят тази молба. Принципно ние можем да осъществим тази молба, в случай че имаме позитивно гласоподаване в английския парламент през идната седмица за документа за излизане ", изясни Меркел.

По думите й, в случай че договорката не бъде прокарана през идната седмица, може да се организира изключителна среща на върха на Европейски Съюз.

Вчера министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей публично изиска от Европейски Съюз отсрочване на Брекзит до 30 юни . Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че Европейски Съюз ще даде на Англия единствено малко отсрочване на Брекзит , в случай че депутатите прокарат договорката за Брекзит през идната седмица. По-рано беше публикуван документ, който демонстрира, че Европейската комисия желае отсрочване на Брекзит до 23 май или до края на 2019 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР