Канцлерът на Австрия Себастиан Курц пристига днес на работно посещение

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц пристига днес на работно посещение
Коментари Харесай

Борисов и Курц се срещат в София

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц идва през днешния ден на работно посещаване в София. Премиерът Бойко Борисов и Курц ще обсъдят приемствеността в тематиките на Българското и Австрийското председателство на Съвета на Евросъюза.

Желанието на България е в границите на идното Австрийско председателство да се продължи тематиката за европейската вероятност на страните от Западните балкани и построяването на инфраструктурната съгласуваност с Европейски Съюз. Това неведнъж е подчертавал министър председателят Борисов.

„ 2018 година не можем да я разделяме на две елементи - Българско и Австрийско. По тази тематика процесът би трябвало да е необратим, да е ясно, че всичко това ще стане факт. Длъжни сме, европейското семейство, да си създадем нашите Балкани такива, каквито желаеме да наподобяват “, сподели Борисов.

Очакват се още Борисов и Курц да беседват по тематиките за съдействието в границите на Европейски Съюз, с акцент върху идната смяна на политиката на убежището и приема на мигранти, сигурността при защитата на външните граници в подтекста на настояването на България да стане член на шенгенското пространство. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР