Канцлерът Меркел вижда напълно реални основания затварянето на Германия с

...
Канцлерът Меркел вижда напълно реални основания затварянето на Германия с
Коментари Харесай

Тежък здравен сценарий за Германия, възможно е удължаване на затварянето с още 10 седмици

Канцлерът Меркел вижда изцяло действителни учредения затварянето на Германия за ограничение на разпространяването на ковид да продължи до началото на април, заяви в. " Билд ", представен от Ройтер. Тя е споделила такава прогноза на закрито заседание на работна група от депутати в границите на Християно-социалния съюз, показва изданието като се базира на участници в съвещанието

Ако не успеем да спрем този английски вирус, до Великден ще имаме още 10 пъти по толкоз случаи. Нужни са ни още осем до 10 седмици на строги ограничения ", е представена да споделя немската канцлерка. Според други източници обаче тя не е споделила тъкмо това. " Меркел съобщи, че идващите осем до 10 седмици ще бъдат доста тежки, в случай че английският вид се популяризира в Германия ", посочи един от тях. Той добави, че канцлерката е визирала десетократно увеличение на случаите поради новия вариант на вируса в Ирландия.

Миналата седмица Германия стегна противоепидемичните ограничения и удължи периода им до края на януари заради опасения, че откритата във Англия нова, по-заразна вариация на вируса може да подложи на спомагателен напън така и така подложените на напрежение лечебни заведения.Всички търговски обекти в страната бяха затворени, като се изключи хранителни, битови и някои други магазини, продаващи жизненоважни артикули. Фризьорите, музеите, театрите, кината и салоните за хубост затвориха порти, учениците се образоват отдалечено. 
Днес Институтът по заразни заболявания " Роберт Кох " заяви, че през последното денонощие в Германия са регистрирани 12 802 нови случая на ковид. Починалите от причиняваното от него заболяване COVID-19 са се нараснали с 891 до 41 577.

Най-голямата европейска стопанска система си е сложила за задача да лимитира разпространяването на ковид, до момента в който бъде имунизирана задоволителна част от популацията, с цел да се получи групов имунитет, отбелязва Ройтерс. Премиерът на южната немска провинция Бавария Маркус Зьодер прикани да бъде разисквано въвеждането на наложително имунизиране за личния състав на обществените домове, защото доста от работещите в сходни заведения не имат намерение да се ваксинират против COVID-19. Той  подчерта на няколко пъти, че в края на януари няма гаранция, че ограниченията ще бъдат облекчени. Целта им е да понижи заболеваемостта (нови инфекции на 100 000 поданици за седем дни) под 50. Само в случай че това стане действителност, здравните управляващи ще могат още веднъж да проследят контактите на инфектираните хора. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР