Канцлерът Ангела Меркел заяви в понеделник, че германското правителство разглежда

...
Канцлерът Ангела Меркел заяви в понеделник, че германското правителство разглежда
Коментари Харесай

Ваксинираните с повече свобода в Германия


Канцлерът Ангела Меркел съобщи в понеделник, че немското държавно управление преглежда разхлабване на ограничавания за хората, които са изцяло имунизирани против COVID-19, заяви Агенция Франс Прес.

В Германия темпото на имунизиране се усилва.

Говорейки след диалози с министър председателите на 16-те провинции на Германия , Меркел сподели, че на хората, получили и двете дози ваксина, би трябвало „ явно “ да бъде разрешено да се подстригват или да влязат в магазин, без да се постанова да демонстрират негативен тест за ковид , и да бъдат освободени от карантина след непосредствен контакт със инфектирано лице. Същото би се отнасяло и за хора, които могат да потвърдят, че са се възстановили от ковид на зараза, да вземем за пример посредством проявление на позитивен PCR тест, който е най-малко отпреди 28 дни.

Правителството ще приготви декрет, в който да изложи своите оферти, сподели тя на конференция в Берлин, който по-късно ще бъде разисквана в Народното събрание.

Лидерът-ветеран не даде период за това по кое време разхлабването на рестриктивните мерки може да влезе в действие. Меркел съобщи, че ходът да се върнат някои от главните им права на хората с имунитет за ковид идва откакто неотдавна институтът по инфекциозни заболявания „ Роберт Кох ” откри, че изцяло имунизирани те хора и тези, които са се възстановили, " към този момент не съставляват съответна заплаха от зараза ".

Но тя предизвести, че Германия е изправена пред „ сложна фаза на преход “, защото възходящ брой хора получават своите имунизации и са гладни за повече свободи, до момента в който забележителна част от популацията към момента ще живее с тежки ограничавания. Досега единствено седем % от популацията са получили двете дози ваксина против COVID-19 в Германия и към 23 % са получили първата инжекция, само че темпото се форсира, защото лекарските кабинети получават повече дози ваксини.

Меркел повтори, че чака, че Германия ще може да се откаже от строгия си лист с цели на имунизациите през юни и да разреши на всеки възрастен да търси ваксина.

Обнадеждаващото въодушевление идва макар третата ковид на вълна, която видя, че броят на случаите в Германия се стабилизира на доста високо равнище. През уикенда Германия наложи национална „ спешна спирачка “, която включва коренно прекъсване и затваряне на учебни заведения в тежко засегнатите райони, с цел да се понижат инфекциите.

" Необходими са още няколко седмици старания ", сподели Меркел пред кореспонденти. Въпреки че беше значимо на хората да се върнат главните им права „ допустимо най-скоро “, сподели тя, „ ще би трябвало да живеем с вируса още дълго време “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР