Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че през септември Бундестагът ще реши

...
Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че през септември Бундестагът ще реши
Коментари Харесай

Меркел пред Зоран Заев: Искаме стабилни Балкани

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че през септември Бундестагът ще реши да утвърди започването на договаряния сред Европейския съюз и Македония. Това беше обявено след съвещанието с държавната делегация на Северна Македония в Берлин, водена от премиера Зоран Заев, в която участваха заместник-председателят по европейските въпроси Буяр Османи и външният министър Никола Димитров, осведоми БГНЕС.

На срещата канцлерът акцентира, че Северна Македония е изпълнила предстоящото и че Берлин гледа на това доста позитивно.

По време на срещата министър-председателят Заев съобщи, че Скопие има цялостно доверие на канцлера Меркел и поддържа нейната политика за процеса на разширение на Европейски Съюз, както и политиката й към Западните Балкани.

Беше посочено, че Германия е стратегически сътрудник на Северна Македония, с който работим дружно по политиките на помиряване в Западните Балкани, стабилизирането на района и обезпечаването на стопански прогрес и демократична промяна, развой, който ще приключи с интеграцията на страната в Европейски Съюз.

Министър-председателят Заев акцентира след срещата, че е удовлетворен, че немското външно министерство има позитивно отношение към Северна Македония във връзка с началото на договарянията за участие в Европейски Съюз и че ще бъдат почетени процедурите и демократичните правила, които ще дадат опция на Бундестага да вземе позитивно решение през септември, сподели премиера.

На срещата на делегацията на държавното управление на Македония в Берлин беше доказано, че в Германия, както и други държави-членки, са удовлетворени от резултатите от промените, което е очебийно в отчета на Европейската комисия. Скопие мощно има вяра, че тази година Македония ще стартира договаряния за участие с Европейския съюз, присъединявайки се към Сърбия и Черна гора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР