Кание Уест загуби едно от най-известните си партньорства с моден

...
Кание Уест загуби едно от най-известните си партньорства с моден
Коментари Харесай

Драмите на Кание Уест продължават: adidas се отказа от бизнес за милиарди с Yeezy заради имиджа му

Кание Уест загуби едно от най-известните си партньорства с фешън бранд - adidas - поради абсурда, който предизвика с обидните си антисемитски изявления в последните седмици.

Уест и adidas произвеждаха дружно спортни обувки под марката Yeezy от 2015 година насам. Влизането на рапъра на този пазар беше една от аргументите да се трансформира в милиардер за няколко години.

Сега обаче adidas оповестяват, че приключват цялото произвеждане на артикули, основани в съдействие с него, и стопират всички заплащания към музиканта и фирмите му.

Yeezy е комерсиална марка, притежавана от Кание Уест, само че adidas са " едноличен притежател " на всички дизайнерски права на съществуващите артикули.

 обувки от пяна от партньорството на кание уест и adidas yeezy

Според оценката на немската компания, това ще коства към 250 млн. евро за една година. Решението влиза в действие неотложно, а в уеб страницата на adidas към този момент няма достъп до моделите от Yeezy.

Причината за разрива са серия от несъответстващи изявления на Кание Уест, в които той упреква евреите, че управляват " гласа " на чернокожите хора, тъй като имат или ръководят огромни фешън, издателски, спортни или кино компании.

Преди седмици Twitter и Instagram прекратиха достъпа на Уест до профилите му в обществените мрежи поради език на омразата против евреите. Това го предизвика да разгласи, че - събирателен конгрес на радикализирани почитатели на Тръмп и фенове на тайни теории.

От adidas дефинират мненията му като " неприемливи, изпълнени с ненавист и рискови ". Изявленията му " нарушават полезностите на компанията - многообразие и приобщаване, взаимно почитание и правдивост ".

Прекратяването на партньорството в Yeezy поставя завършек на много рентабилен бизнес за adidas, който съгласно Bloomberg е донесъл доходи в размер на близо 1,7 милиарда $ за adidas. Договорът на adidas с Уест е бил със период до 2026 година

Компании като Balenciaga и Gap също прекратиха всички връзки с рапъра, а дългогодишната му мениджърска организация CAA към този момент отхвърля да го съставлява.

Решението на adidas пристигна след обществен апел от страна на ръководителя на Централния комитет на евреите в Германия Йозеф Шустер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР