Канелата е една от най-вкусните и здравословни подправки на планетата.

...
Канелата е една от най-вкусните и здравословни подправки на планетата.
Коментари Харесай

Учени: Тази вълшебна подправка подобрява паметта

Канелата е една от най-вкусните и здравословни подправки на планетата. От хиляди години тя е скъпа поради лечебните си свойства. А актуалната просвета продължава да удостоверява това, което хората знаят от епохи.


Учени от университета за медицински науки в Бирджан, Иран, неотдавна са открили, че канелата има удобен резултат за попречване или понижаване на рестриктивните мерки в паметта и ученето, оповестява електронното издание.

Изследователите са създали обзор и разбор на предходни изследвания върху резултата на канелата върху когнитивните функционалности.

" Изследванията инвиво сочат, че потреблението на канела или на съставените елементи ѝ като евгенол, канелен алдехид и канелена киселина могат да трансформират в позитивна посока конгитивната функционалност ", пишат създателите Самане Наки, Алиреза Кошки и екипът им.


Те са открили, че прибавянето на канела или на канелен алдехид в клетъчна среда понижава натрупването на тау и амилоид, които се свързват с развиването на заболяването на Алцхаймер , и покачват жизнеспособността на клетките. Резултатите са оповестени в профилираното издание " Нутришънъл нюросайънс ".

Противовъзпалителните, противоракови и антиоксидантни свойства на канелата са установявани в други проучвания, напомня изданието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР