Кандидатите за канцлер на двете основни политически партии в Германия

...
Кандидатите за канцлер на двете основни политически партии в Германия
Коментари Харесай

В 90-минутен дебат Ангела Меркел и Мартин Шулц спориха по проблемите в Европа

Кандидатите за канцлер на двете съществени политически партии в Германия се срещнаха в ефирен двубой. Проблемите в Европа заяха централно място в дебата сред Ангела Меркел и Мартин Шулц. Според анализаторите Шулц не е съумял да убеди феновете, че той е по-добрият претендент.

Ангела Меркел и Мартин Шулц застанаха един против различен пред феновете на четирите най-големи малките екрани в Германия. В 90-минутен спор двамата отговаряха на въпроси на четирима водещи. Темите бяха тези, които липсваха в предизборните акции, като миграцията и проблемите в Европа.

Шулц оспори решението на Меркел да одобри бежанците през 2015 година, а тя още веднъж го отбрани. Сред тематиките бяха миграция външна политика, соцеално тъждество и сигурност.

Преди дебата Меркел, която се бори за четвърти мандат, имаше 14 пункта преднина пред Мартин Шулц в социологическите изследвания.

Анкета на организация " Инфратест Димап ", поръчана за телевизия А Ер Де сподели, че Меркел е била по-убедителна в дебата за 55 на 100 от феновете, които считат, че тя е по-подходяща за водач на Германия в сегашните световни рецесии. За 35 на 100 по-убедителен е бил Шулц.

Кандидатът на социалдемократите възприе нападателен метод против канцлера през цялото време на дебата. В отговор на офанзивата на Шулц, че в случай че бъде определен за канцлер, ще спре договарянията на Турция за присъединение към Европейски Съюз, Меркел съобщи, че съгласно нея Турция в никакъв случай няма да стане член на Европейски Съюз.

" Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз. Ще беседвам с сътрудниците си от Европейски Съюз, с цел да видя можем ли да реализираме обща позиция по този въпрос и да прекратим договарянията ", сподели канцлерът. Тя се върна на казуса за Турция даже откакто модераторите минаха към въпрос за политиката на президента Доналд Тръмп към Северна Корея, отбелязва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР