Кандидати за професионално приемно семейство от Враца са били категорично

...
Кандидати за професионално приемно семейство от Враца са били категорично
Коментари Харесай

Потресаващо! Приемни родители от Враца искат да възпитават деца с бой

Кандидати за професионално приемно семейство от Враца са били изрично отрязани от обществените служащи, тъй като желали да възпитават поверените им деца с пердах. Случката е от преди седмици, а обстановката, в която попаднали чиновниците, безусловно ги изумила, описа шефът на институцията Мария Търнавска.
През предишния месец врачани подали документи да станат професионално приемно семейство – да отглеждат и възпитават в дома си деца, които са изоставени от родителите си или са изведени от фамилиите си, поради неприятна среда. След като прегледали документите, специалисти от обществената работа отишли в дома им да създадат оценка.
Социалните служащи огледали жилището и по-късно почнали диалог със фамилията. От дума на дума се стигнало до въпроса по какъв начин съгласно тях е най-добре да се възпитават децата. Отговорът пристигнал като гръм от ясно небе. Един от родителите заговорил за „ шамарената фабрика “, която съгласно него давала отлични резултати. Служителите се възмутили и декларирали, че това няма по какъв начин да стане и трябват други подходи. Родителят останал шокиран и попитал: „ Вие не разрешавате с пердах? Как тогава да го възпитаваме това дете? “.
В този миг обществените към този момент били 100% сигурни, че няма да разрешат въпросното семейство да се грижи нито ден за дете в риск или обещано за осиновяване.
Броят на приемните фамилии в региона е 99, като 99 деца са настанени в 86 приемни фамилии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР