Кандидати за народни представители от “Продължаваме Промяната се отзоваха на

...
Кандидати за народни представители от “Продължаваме Промяната се отзоваха на
Коментари Харесай

Стоян Новаков: Продължаваме Промяната има конкретни предложения за решаване на проблемите в морския бизнес

Кандидати за народни представители от “Продължаваме Промяната ” се отзоваха на поканата на представители на Българската морска камара за среща по наболели проблеми в сектора. Водачът на листата на обединението - Даниел Лорер, дружно със Стоян Новаков - зам. министър на превоза в държавното управление “Петков ”, регионалният шеф по време на същия кабинет - Благомир Коцев и седмият в листата - Николай Стефанов, разискаха вероятните решения за най-големите проблеми, начертани от морския отрасъл.

В кратковременен проект, най-голямо предизвикателство е въздействието, което оказва войната в Украйна, върху корабоплаването в Черно море.

Обсъдиха се задълбочено методите, по които може да се подкрепи българският морски бизнес, търпящ огромни загуби сега. „ Правителството на Промяната към този момент сподели, че може да отбрани бизнеса с финансови принадлежности, като отдели 4 милиарда за това, той да остане конкурентоспособен “, съобщи Стоян Новаков.

Друг проблем, е оповестеното голямо увеличение на таксите за прекосяване на товарни кораби през Босфора. С него българският морски бизнес ще понесе сериозен удар, цели браншове ще останат неконкурентоспособни, ще се оскъпи продукцията, която се изнася.

“Трябва незабавно да се реши какво ограничения бихме могли да вземем дружно със страни като Румъния и Грузия - единия вид е да се търси подпомагане от Европейска комисия. Има и други благоприятни условия, които могат да се търсят за излизане от сложната обстановка, като да вземем за пример присъединяване на Външно министерство за елиминиране на това увеличение с разпореждане, основано на спогодба от 1983 година ”, съобщи Новаков.

Морското обучение и липса на фрагменти тревожи от дълго време бизнеса. Глад за фрагменти в морския бизнес, по този начин дефинираха ситуацията мениджъри в едни от най-престижните компании в сектора. Няма хора и за промишлеността - кранисти, заварчици, стругари.

“Има способи да се оправим с това, ще отнеме време, само че би трябвало да се работи в тази тенденция. Ние вдигнахме заплатите на учителите, задачата е тяхното възнаграждение да стане 125% от междинната заплата. Сега специалността притегля доста повече младежи. Но би трябвало да се промени методът на преподаване, ученето да стане съвременно и забавно, да скъсаме със остарелия модел. Така ще имаме по-подготвени фрагменти ”, съобщи Даниел Лорер.

Необходимо е да се промени системата, тъй че фрагменти да се основават още на равнище приблизително обучение. А в това време се мисли за импорт на работна ръка, по прилика с туризма.

Друг сериозен проблем, за който сигнализираха участниците, е неналичието на общоприет проект за развиване, вследствие на което няма построено нито едно пристанище за последните 12 години.

“Нито един вложител няма да вложи пари без подобен проект, който включва опростяване на процедурите ”, безапелационни са от морския бизнес.

Неизбежно, проблемите в морския отрасъл са свързани с построяването на автомагистрали, които да свързват Варна с останалата част на страната и да я слагат на картата на сериозния морски бизнес.

Промените ще лишават време, съгласиха се участниците в срещата, като се сплотиха към няколко съответни стъпки за решение на незабавните проблеми в морския отрасъл. Съвместно бяха разисквани благоприятни условия, които биха могли да бъдат превърнати в действителност, в случай че се образува ново държавно управление.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Пресцентър " Продължаваме промяната "

Парламентарни избори 2022
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР