Кандидатът за ръководител на каталунското правителство Жорди Санчес, който е

...
Кандидатът за ръководител на каталунското правителство Жорди Санчес, който е
Коментари Харесай

Кандидатът за лидер на каталунското правителство Жорди Санчес оттегли кандидатурата си

Кандидатът за началник на каталунското държавно управление Жорди Санчес, който е арестуван по отношение на следствие за опит за разединение на испанската област, отдръпна кандидатурата си. Така тощ ще деблокира съставянето на районно държавно управление, заяви ръководителят на каталунския парламент, представен от Франс прес.

"Санчес ме уведоми, че отдръпва кандидатурата си за лидерския пост, защото счита, че това е най-хубавото, което може да направи в услуга на страната ", сподели пред публицисти Роже Торен. Той подсети, че назначението на Санчес е затруднено от обстоятелството, че той е в ареста, и разкритикува "накърняването на главните му права ".

Санчес, някогашен ръководител на авторитетната сепаратистка организация "Каталунско национално заседание ", взе решение да се отдръпна след отхвърли на Върховния съд да го освободи - належащо условия за възможното му встъпване в служба. Първият претендент, препоръчан от сепаратистите, бе някогашният каталунски министър председател Карлес Пучдемон, който е в Брюксел, с цел да избегне правосъдно гонене в Испания по обвинявания в "бунт, противодържавна активност и нелегално заграбване ", напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР