Кандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия Джо Байдън

...
Кандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън призова всички американци да носят маски в идните три месеца

Кандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия Джо Байдън прикани за носене на маски от всички американци, когато са на открито в идните три месеца минимум, съобщи ДПА.

" Всеки американец би трябвало да носи маска, когато е на открито в идните три месеца минимум. Нека да установим народен мандат за носене на маски неотложно и ще спасим човешки животи ", добави той.

Според Байдън мярката ще избави над 40 000 живота в идните три месеца. Той напомни, че в Съединени американски щати към този момент са умряли от затруднения от болест с ковид над 165 000 души.

Същевременно администрацията на Доналд Тръмп сподели, че в случай че пробна ваксина против новия ковид се покаже ефикасна при тестванията, то тя ще бъде раздадена гратис на американците, съобщи Франс прес.

Вашингтон влага над 10 милиарда $ в 6 плана за ваксини и подписа контракти, гарантиращи доставката на стотици милиони дози, в случай че клиничните проучвания дадат резултати и доведат до позволение от американската организация по медикаментите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР