Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън

...
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън
Коментари Харесай

Джо Байдън събра рекордните 26 млн. долара за денонощие след избора на Камала Харис за кандидат-вицепрезидент

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън събра 26 милиона $ за 24 часа, откакто избра Камала Харис за собствен претендент за вицепрезидент, съобщи Асошиейтед прес.

Сумата е двойно по-голяма от досегашния връх за най-вече събрани пари за един ден от акцията на Байдън и свидетелства за въодушевлението, обхванало демократите след избора на Харис, която стана първата цветнокожа жена, участваща в кандидат-президентска двойка на водеща партия в Съединени американски щати.

Кампанията на Байдън се надява, че това е началото на мощен подтик за набиране на средства в последния стадий от конкуренцията за изборите през ноември. Демократите съвсем се изравняват с президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и републиканците, които по-рано оповестиха, че са събрали 300 милиона $.

Джо Байдън избра за собствен претендент за вицепрезидент сенаторката Камала Харис, Тръмп сюрпризиран от решението

Очаква се Харис да играе значима роля в тези старания. Тя взе участие през вчерашния ден дружно с Байдън в първата им взаимна предизборна демонстрация за набиране на средства като кандидатска двойка.

Харис има мощна мрежа от донори в родния си щат Калифорния, който е обсъждан като "банкомат " за демократите. Тя може да събере пари от "Уолстрийт ". А като се има поради съществуването на азиатски детайл в нейния генезис, това може да донесе още финансови средства за демократите заради историческия темперамент на нейната кандидатура, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР