Кандидатът за президент на Националния алианс и председател на Народнорепубликанската

...
Кандидатът за президент на Националния алианс и председател на Народнорепубликанската
Коментари Харесай

Кълъчдароглу: Ще се сбогуваме с Реджеп Ердоган по демократичен начин

Кандидатът за президент на Националния алианс и ръководител на Народнорепубликанската партия (НРП), Кемал Кълъчдароглу, гласоподава на втория тур на президентските избори.

В изказване след гласуването Кълъчдароглу съобщи: " Приканвам всички мои съграждани да отидат до урните, с цел да може в тази страна да настъпи същинска независимост и народна власт, с цел да се отървем от властническата администрация. Защото това са избори, които се организират при доста сложни условия. Бяха отправени всевъзможни закани и намеци. Но аз имам вяра в здравия разсъдък на хората. И демокрацията несъмнено ще пристигна в тази страна, ще пристигна свободата, хората ще могат да се разхождат умерено по улиците на тази страна. И ще могат свободно да подлагат на критика политиците. Изпращам ви моите поздрави и почитание. Казвам ви благодаря, че ви има ", сподели той.

По-рано пред немският ежедневник " Бил ам Зонтаг " опозиционерът удостовери желанието си да изпрати сирийските бежанци назад вкъщи, в случай че завоюва, само че акцентира, че би трябвало да им бъдат препоръчани " човешки условия ".

" Искаме те да могат да живеят в личната си страна. Ще им построим къщи, учебни заведения и детски градини и по този метод ще ги върнем назад. Това ще понижи напрежението както за Европа, по този начин и за нас ", съобщи Кълъчдароглу. Той увери, че в проектите му не влиза превозването на бежанци до Европа. " Нямаме желание да ги изпращаме в Европа. Не желаеме да сътворяваме проблеми, а желаеме да ги решаваме посредством рационални политики ", съобщи опозиционният претендент.

В същото време Кълъчдароглу означи, че за основаването на " човешки условия " за бежанците ще са нужни и пари от Европейски Съюз. " Ще седнем и ще беседваме с тях (европейците) ", сподели той.

Засягайки тематиката за провеждащите се в Турция избори, Кълъчдароглу изрази убеденост, че ще завоюва. " Ние ще спечелим и ще се сбогуваме с настоящия държавен глава Реджеп Тайип Ердоган по либерален метод ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР