Кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ посети уникален културно-исторически ...

Кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ посети уникален културно-исторически

Мустафа Карадайъ влезе в Двора на кирилицата. Припомни заветите на

Кандидатът за държавен глава на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ посети неповторим културно-исторически комплекс в първата българска столица Плиска.Заедно със заместител - ръководителя на Движение за права и свободи Йордан Цонев и претендентите за депутати от шуменската листа на Движението за права и свободи той влезе в Двора на кирилицата, където историята на България е разказана по забавен и съвременен метод , а мястото е една от големите туристически атракции в Шуменския район .  В Комплекса има уникална експозиция от двуметрови каменни букви от писмеността , в огромния салон могат да бъдат видени восъчните фигури на тримата възпитаници на Светите братя Кирил и Методий, в „ Залата на българската популярност “ са фигурите на огромна част от могъщите владетели на първата българска страна . Оттук, от първата българска столица - Плиска, желаеме да обявим с г-жа Михайлова, че ще работим интензивно за предпазване и разпространение на богатото културното завещание на България, съобщи Мустафа Карадайъ.

Той добави, че  в стратегията за ускорено икономическо развиване на Движение за права и свободи точно развиването на културното завещание партията е ресурсът за повсеместен напредък на нацията.

Ние постоянно пропущаме да изпълняваме заветите на хан Кубрат. Девизът, изписан и на герба, и на постройката на Народното заседание : " Съединението прави силата “, не е факсимиле .Той макар че има смисъл единствено когато го изпълняваме. Затова, когато ние в Движение за права и свободи приказваме за тези завещания , имаме поради точно това – да бъдат реализирани, сподели Карадайъ.

Мястото е уникално, то е въплъщение на философията на заедността, добави ръководителят на Движение за права и свободи .

Източник: standartnews.com