Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и
Коментари Харесай

Конгресът от 18 март е бил незаконно отменен

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и неговия екип разгласиха решението на Софийския градски съд, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 година е бил нелегално анулиран от футболната ни централа.

Ето както написа някогашният нападател на Манчестър Юнайтед във Facebook:

" Софийски градски съд реши, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 година е бил нелегално анулиран от БФС!

Съдът е отсъдил, че Общото заседание на БФС на 18 март 2022 година е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било нелегално анулирано, обратно на изказванията на БФС!

За страдание на всички искащи скорошна смяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално опцията да се организира Конгрес на 18 март 2022 година, като е основал неизясненост за провеждането му посредством безучастие на администрацията, която е позволила публикуването на спорна информация по отношение на организирането на събранието (в Търговския указател е оповестено, че събранието ще се организира, до момента в който на уеб страницата на БФС написа, че е отменено).

Според съда това е опорочило процедурата по установяване на делегати, тъй като с разгласяването на спорна и погрешна информация по отношение на анулацията на Конгреса, БФС е попречил на множеството членове на сдружението да вземат действително присъединяване в събранието и да упражнят законното си право на глас.

Въпреки че се е съгласил с причините ни, съдът е стигнал до погрешения извод, че незаконосъобразните дейности на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса.

На тези единствени учредения, вменени напълно във виновност на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен период за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд.

С оглед на направените констатации от съда в решението, считаме, че Изпълнителният комитет на БФС би трябвало неотложно да възвърне членските права на непозволено изключените 62 клуба за присъединяване им в изцяло законно свикания и неизменен Конгрес на БФС на 18 март 2022г.

БФС не е имал право да изключи тези клубове, като се позове на личното си непозволено държание ".
 Бербатов и екипът му оповестиха по какъв начин може да се стигне до напредък на националния тим
Бербатов и екипът му оповестиха по какъв начин може да се стигне до напредък на националния тим

" Дали промяната на един треньор с различен ще реши проблемите? "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР