Кандидатът за общински съветник за Столична община в листата за

...
Кандидатът за общински съветник за Столична община в листата за
Коментари Харесай

Прокуратурата е поискала от ЦИК да свали имунитета на Тома Белев, ЦИК го е направила

Кандидатът за общински консултант за Столична община в листата за общински съветници на коалиция " Демократична България – Обединение " Тома Белев е със свален имунитет и може да бъде разследван. Това излиза наяве от решение на ЦИК.
В решението се споделя, че настояването е на основния прокурор, като обвинител номер 1 на България желае да притегли Белев като обвинен по досъдебно произвеждане по кореспонденция № 18926/2019 година по разказа на Софийска градска прокуратура. От информацията на ЦИК не излиза наяве какво тъкмо написа в преписката.
Припомняме, че преди няколко дни Белев провокира реакции поради свое изявление във Фейсбук. Става въпрос за думите: " Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис ". Те са написани под статус на Асен Генов, също във Фейсбук, със следното наличие: " Не забравяйте да благодарите на гледащата зле Грета в случай че билетът ви за аероплан се оскъпи фрапантно! ". Постът е писан поради полемиките към Грета Тунберг като лице на битката с климатичните промени и очевидно става въпрос за подигравка.
Самият Белев разяснява в профила си във Фейсбук, че не знае защо тъкмо ще бъде упрекнат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР