Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна днес срещи

...
Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна днес срещи
Коментари Харесай

Янев към проф. Габровски: Готови сме на разговори за съставяне на кабинет

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски стартира през днешния ден срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание. Разговорите не престават с представители от ПГ на " Български напредък ".

" Това е една отворена врата за разговор. Анонсът, с който взех решение да приема мандата, е да се промени тонът, който следим в последно време в българската политика ", сподели проф. Габровски.

" В интерес на това да се направи кабинет сме подготвени на диалози както с вас като притежател на първия мандат, по този начин и в случай че той е несполучлив, ще продължим по реда. Нашето разбиране е, че България е належащо държавно управление и ще създадем каквото зависи от нас да има такова - несъмнено, при ясни условия и правила ", отговори Стефан Янев.

Проф. Габровски съобщи, че страната би трябвало да се сплоти към няколко целта.

" Ако има нови предварителни избори, няма да можем да усвоим средствата по ПВУ. Не мисля, че България е в положение да си разреши сходно нещо. Вторият значим въпрос е нашето обособяване за Шенген. Смятам, че ние не заслужаваме това, само че явно част от дилемите, които сме имали, не сме ги изпълнили.

Третият приоритет е еврозоната, уточни той - тя е без конкуренция, тъй като сме част от европейското семейство и е напълно обикновено да бъдем там.

По тематиката за битката с корупцията и правосъдната би трябвало да се създадат доста огромни старания, сподели още Габровски и съобщи, че ГЕРБ ще бъдат кооперативни в обезпечаването на контситуционно болшинство за възможни промени в правосъдната система, в това число и за по-засилен надзор върху активността на основния прокурор.

Стефан Янев уточни, че въз основата на цели би трябвало да се дефинират разпоредбите за основаване на коалиция. " Трябва да помислим за състава на кабинета - единствено от специалисти или политически лица ".

По време на срещите проф. Габровски показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.

По-рано през днешния ден той към този момент беседва с представители от ПГ на " Демократична България " и на " Българска социалистическа партия за България ".
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/676342143959510
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР