Кандидатът за коронавирусна ваксина на китайската биофармацевтична компания Sinovac Biotech

...
Кандидатът за коронавирусна ваксина на китайската биофармацевтична компания Sinovac Biotech
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Бейби бум в Сърбия, непознат от 20 г. насам

Кандидатът за ковид на ваксина на китайската биофармацевтична компания Sinovac Biotech - CoronaVac демонстрира 97%-а успеваемост в ранния стадий на изследването в Индонезия, съобщи във вторник производителят на ваксини от индонезийския град Бандунг - Bio Farma.

През август фирмите Bio Farma и Sinovac стартираха 6-месечния пробна имунизация в Индонезия при 1620 доброволци на възраст сред 18 и 59 години, половината от които получиха плацебо.

През ноември, оповестено в здравното списание The Lancet Infectious Diseases изследване демонстрира, че имунизацията CoronaVac евентуално ще провокира бърз имунен отговор у участниците въз основа на техния опит с други ваксини и данни от предклинични проби върху животни.

Междувременно през уикенда Индонезия получи първата си партида ваксина CoronaVac на китайската форма Sinovac.

Първата пристигнала партида е от 1,2 милиона дози, а идната пратка от 1,8 милиона дози би трябвало да дойде при започване на януари.

Високият % на резултатност на претендент имунизацията CoronaVac е значим, защото би разрешил и други страни в азиатския район, изключително на тези от Югоизточна Азия, да се възползват от нея, защото редица от  тези страни към този момент са сключили покупко-продажби с Китай за ваксини против ковид.

От през днешния ден във Англия стартира имунизирането против COVID-19.  90-годишната  Маргарет Кийнън стана първият човек в света, на който препаратът беше подложен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР