Кандидатът за кмет на община Кюстендил от БСП Йордан Тодоров,

...
Кандидатът за кмет на община Кюстендил от БСП Йордан Тодоров,
Коментари Харесай

Йордан Тодоров,кандидатите за общински съветници и кметове откриха официално предизборната си кампания

Кандидатът за кмет на община Кюстендил от Българска социалистическа партия Йордан Тодоров, претендентите за кметове на обитаеми места и претендентите за общински съветници откриха публично предизборната акция за локални избори-2023г.Те се показаха пред симпатизантите на партията на сцена " Олга Борисова " на Арката в Кюстендил.Кампанията на Българска социалистическа партия минава под мотото Важен е Кюстендил!

За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха Йорданка Варджийска, Райко Кирилов и отбор " Разметаница ".„ Нагласите са ни напълно позитивни, както и времето е извънредно прелестно за деня, в който откриваме акцията.Номер 1 сме и като цяло символиката е да сме Номер 1 при резултатите от изборите ", съобщи Йордан Тодоров.Той уточни, че чака цялата акция да бъде позитивна и дасе показват градивни хрумвания.

„ Нашите упования са към жителите на община Кюстендил, ние не сортираме наши и ваши, както е през последните години.Даже сътрудници от листата ми се оплакаха, че са били блокирани от други хора,които имат желания за други партии.Ние не вършим сходни неща, отворени сме за поддръжка към всички жители,защото ние действително работим аз всички и за по- положителното развиване за община Кюстендил.

Целите ни са да се представим почтено, което значи да подобрим резултат си от предишния път и да спечелим кметското място “, безапелационен е Тодоров.Имаме настоящи кметове от разнообразни села в нашата листа, уточни още Тодоров и посочи.Това са кметовете на село Раждавица- Стоян, който потвърди, че е добър управленец. Той имаше и осъществен план.Мирослава от село Копиловци, която също сподели положителни качества и хората най- евентуално ще я поддържат. Кандидат от Българска социалистическа партия ще бъде и Ясен Стипцарски, той е младо момче, загърбва ГЕРБ и се причислява към нас, което виждате, че в днешно време някой да се обърне против ГЕРБ и да пристигна при нас рядко се случва и да стане наш кандидатза кмет.Така че резултатите, които чакаме могат да бъдат положителни и не губим никаква религия в хората, тъй като ние заставаме зад тях и чакаме те да застанат зад нас ", безапелационен е Тодоров.

Приоритети на претендента за кмет на община Кюстендил от Българска социалистическа партия Йордан Тодоров за развиването на общината са стопанска система, туризъм, земеделие, финанси и данъчна система, просвета и обучение

Част от програмата на Българска социалистическа партия и Йордан Тодоров за развиването на община Кюстендил ще представим в този момент.

1.Борба против корупцията:

-Цялостна проверка на предходното ръководство,включваща инспекция на осъществените публични поръчки от стадия на оповестяване на критериите за присъединяване, методика на оценяване до окончателното им привършване в това число гаранционни периоди и осъществяването им.

-Усвояване и разходване на обществени средства и средства от европейски стратегии.

-Изготвяне и оповестяване на транспарантни и ясни критерии за бизнеса по процедурите и критериите за присъединяване и оценяване, по оповестените публични поръчки.

-Прекратяване на съществуващата сега порочна процедура – търгове за общинска благосъстоятелност да минават и завършват единствено с процедура по скрито наддаване и обявяван на покупател без прекосяване към явнинаддавателнипредложения.

-Денонощно видео наблюдаване и стеснен достъп до документите и помещението, в което се съхраняватнаддавателните оферти по плануваните търгове за продажба на общинска благосъстоятелност. Знае се, че предходната година имахме търг от особена значимост за общината, който протече при извънредно съмнителни условия, което отхвърли две от огромните вериги в България да построят и открият хипермаркети, което щеше да докара след себе си до нови работни места, по-голяма конкуренция и надлежно по-ниски цени и понижени разноски за жителите на община Кюстендил. Самият търг беше разгласен на занижена начална цена на 35 лв. на кв.м.,при пазарна цена към 90 лева кв.м. към оня миг, като обяснението на кмета към този миг Петър Паунов беше, че това са вложители от Клас А, ще влагат доста средства в града ни, ще открият нови работни места. Действителността обаче се оказа друга – появи се различен участник, който беше дал 1 лев повече, което буди подозрение по отношение на добросъвестността на виновните лица по запазване тайната нанаддавателните оферти. Същият парцел се появи на пазара на недвижими парцели, само че на двойна цена. Остава отворен въпроса дали - Клас А вложител съгласно кмета към оня миг Петър Паунов значи прекупвач или приказките са били за занижаване на оценката на парцела общинска благосъстоятелност за осъществяване на облага от препродажба с уточнението, че става въпрос за шест цифрена сума. Остава и въпросътимал ли е кмета опция да въздейства на оценителя на парцела при правене на пазарната оценка.

2.Икономика и Туризъм:

-Възвръщане изгубената популярност на Кюстендил, като туристически ибалнеологиченцентър.

-Привличане на частни вложения за създаване набалнеологичнии Спа хотели – от предходното ръководство се убедихме, че досегашната политика за ръководство на община Кюстендил сама да строи и ремонтира съществуващите хотели катастрофира.

Доведе до голяма задлъжнялост и продажби на доста по-ниски цени от вложените.

Изтегли се облигационен заем от 20000000лв., който следваше да се влага в ремонт на един действителен и създаване на два нови хотела. Единственото, което се случи е да се срути здрава постройка /известна като някогашната дискотека Нерон/ и да се построи на нейно място безусловно същата, само че с по-ниско качество, като към този момент се разрушава а даже не се и експлоатира.

Ремонтира се някогашния хотел СпортПалас, само че до момента в който същия се ръководеше, като общинска благосъстоятелност генерираше загуби, което беше подбудено от неприятна рекламна политика и още по-лошо стопанисване.

Предвидения за създаване хотел на мястото, на остарялото 2-ро главно учебно заведение изобщо не стартира, а скоро още веднъж станахме печално известни по националните малките екрани, че постройката е в толкоз окаяно положение, че се постанова жителите да пресичат на отсрещния тротоар, с цел да не им падне на главата керемида, мазилка или част от изпочупените прозорци.

В общи линии тази случка може да се заключи в планове и краен резултат по следния метод - Взимаме 20 милиона заем, с цел да изградим три хотела и общината да печели и резултат с 20 милиона ремонтирахме хотел, поработихме на загуба и го продадохме за 7 милиона, които не покриват единствено лихвите или краен резултат над 20 милиона загуба за община Кюстендил.

-достъп за всички съществуващи и идни за създаване хотели до топлата минерална вода. Утопията е, че дебита е невисок не почива на действителни обстоятелства и измервания, като за образец може да се даде Сапарева баня, където с съвсем 4 пъти по невисок дебит зареждат всички хотели и отопляват публични здания в това число детски градини и учебни заведения. Единствената разлика е, че там не се изсипва водата по улиците и не се цялостни в бидони за продажба, което пък от своя страна води до понижаване на разноските на общината заотопление, тъй като тези разноски са за сметка на общинския бюджет и увеличение на приходите от туризъм т.к. за всеки настанен се заплаща такса, която влиза към общинския бюджет.

Изградения общински плаж се продаде, несъмнено по остарял бит в досегашното ръководство на загуба и все още даже не действа.

Като цяло в дейностите на предходното ръководство в региона наинвестициите и продажбата на общинска благосъстоятелност лъха чувството за корупция, непочтеност или най-малкото непросветеност.

-Поетапно обезпечаване на достъп до минерална вода, най-малко на къщите за гостинаходящисе в централна градска част. Тук би трябвало да се знае, че единствените оферти в тази тенденция, както от досегашното ръководство, по този начин и от настоящи претендент кметове еразносс цистерни до къщите за посетители, което с изключение на нерентабилно е и неефективно, т.с. пораждат въпросите по кое време ще се кара, по какъв график, този график ще е ли съгласуван с потребностите на тези, които вероятно им би трябвало, по какъв начин ще я съхраняват с цел да остане топла и доста други съгласно мен е и безразсъден способ. Все отново сме 21 век и доколкото ми е известно водопроводите са изобретени и то не от скоро.

-Възстановяване на зоопарка.

-Осигуряване на терени подобаващи за създаване на хотелски комплекси за водолечение, спа и отдих. За същите терени да бъде обезпечена нужната инфраструктура и трасе за доставяне с минерална вода. Пример за подобаващ терен за развиване на този вид туризъм е пустеещия център за белодробно лекуване на Хисарлъка, който е на повърхност над 23 декара, както и терена на някогашната казарма, което е голям имот разпрострян се на към 120 дка. и там с изключение на отделяне на терен за хотелска част, може да се построи многофункционална зала с по този начин нужния закрит басейн, парк и зимна градина, която заради съществуването на топла минерална вода може да бъде единствена по рода си освен за България, а важен международен туристически обект.

-Връщане на емблематичното за жителите влакче до Хисарлъка с продължен маршрут изпълняван най-малко 4 пъти на ден, което ще обезпечи, както многообразие и прелестно преживяване на жителите на община Кюстендил, а ще бъде от огромна изгода за насърчаване на бизнеса в областта на услуги и туризъм, написа в програмата за развиване на община Кюстендил на претендента за кмет Йордан Тодоров.

Ще продължим с представянето на другите пиоритети от програмата.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg