Кандидатът за кмет на Мездра от местна коалиция "Съюз на

...
Кандидатът за кмет на Мездра от местна коалиция "Съюз на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова представи управленската си програма пред бизнеса в Мездра

Кандидатът за кмет на Мездра от локална коалиция "Съюз на демократичните сили " (ПП НФСБ, Политическа партия БДС "Радикали, Политическа партия СДС) Надежда Йорданова организира среща с бизнеса в града. Йорданова срещна присъстващите с управническата програмата, която ще дефинира активността на екипа й през мандат 2019-2023 година
"Ние, претендентите от МК, залагаме на разговор и почтено отношение към всички хора от общината, като за задачата ще организираме открита политика във всички области. Проблемите и въпросите ще бъдат навреме обсъждани, оценени от специалисти, след което ще им се търси решение, без да бъдат отлагани във времето. Ще се употребяват разнообразни форми на осъществяване на публични допитвания до популацията по всички значими за общината въпроси ", съобщи претендентът за кмет на община Мездра Надежда Йорданова.
Програмата се състои от три елементи: общи насоки за ръководство, съответни решения на съществуващи проблеми по обитаемоте места и квартали и стратегически насоки за развиването на общината. В първата част на програмата се подчертава върху главното и най-важно направление, а точно работещи предприятия и почтени приходи.
"Ще работим екипно с локалния бизнес, с браншовите организации. Ще облекчим бизнеса с търпими локални налози и такси ", съобщи пред присъстващите Йорданова. Транспортът, екологията, строителството, обществената политика, опазването на здравето, културата, спортът, туризмът, административните услуги и не на последно място политиката в селата на община Мездра, са измежду останалите значими посоки, които са залегнали в управническата стратегия на локална коалиция Съюз на демократичните сили.
Както бе дадено, още при започване на предизборната акция съответните решения на съществуващите проблеми по обитаемоте места в общината и кварталите са разказани и систематизирани и намират главно място във втората част на програмата. Сред плануваните за Мездра ограничения са: решение казуса с паркирането в града, слагане на светофар по ул. "Ал. Стамболийски ", търсене благоприятни условия за планиране и създаване на околовръстен път, ремонт на всички канализационни шахти по централния бул., облагородяване на крайните квартали. В програмата са включени и съответни решения на проблемите по селата.
"Стратегията за развиване на община Мездра би трябвало да се базира най-много на няколко съществени стълба ", акцентира Йорданова. Природните дадености, съществуващи или съществували значими, определящи развиването на района, предприятия или браншове, териториално систематизиране на производителните сили, просветителна инфраструктура.
В програмата е застъпен икономическият и екологичният резултат от въвеждането на по този начин наречения Интермодален терминал и изгодата от реализирането му на Гара Мездра.
”Знаем, че ролята на този терминал е да посреща, разтоварва и натоварва влакови композиции, натоварени с ремаркета на тирове, дружно с товарите им. Ако на една комбинация се натоварят 40 ремаркета, за едно разстояние, без значение дали е на запад, или на изток от 2000 км., това значи, че едни 40 тира няма да изминат 80 000 км., няма да изгорят 24 000 л. гориво, няма да са ангажирани най-малко 40 души, няма да изхабяваме към 500 гуми за камиони и така нататък и това единствено за една комбинация. Никой досега от ръководещите на Мездра не се сети да развие тази концепция. Аз ще я направя реалност”, съобщи Надежда Йорданова.
В програмата намират място хрумвания за развиването на клъстър на преработвателите на врачански варовик, който да усили преработката на скъпата суровина и разкриване на музей на неповторимия камък в Горна Кремена, построяването на още 6 ВЕЦ-а на река Искър, който да създават зелена сила, промотирането на туристическа дестинация „ Искърски каньон” по поречието на Искър от Дядо Йоцо до Царевец.
От своя страна представителите на локалния бизнес сложиха своите въпроси касаещи отговорности както на общинско, по този начин също и на районно равнище и пожелаха триумф на Местната коалиция за идващ кметски мандат.
Надежда за община Мездра. Номер 69 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР