Кандидатът на управляващата коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти Пламен

...
Кандидатът на управляващата коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти Пламен
Коментари Харесай

Пламен Георгиев очаквано оглави антикорупционната комисия

Кандидатът на ръководещата коалиция сред ГЕРБ и " Обединени патриоти " Пламен Георгиев предстоящо бе определен в четвъртък от Народното събрание за началник на новата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество.

Бившият прокурор и началник на предходната Комисия за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) заема поста с поддръжката на 148 депутати, като " срещу " гласоподаваха 66, а четирима се въздържаха.

Шефът на досегашната комисия за спор на ползи Николай Николов, който бе повдигнат за поста от Българска социалистическа партия, събра 79 гласа " за ", 62 " срещу " и 73 " въздържал се ".

По време на дебата преди гласуването от левицата упрекнаха ГЕРБ, че избират подвластен човек, който подсигурява, че няма да закача ръководещите по време на мадната си. Опозицията напомни, че възходът на кариерата на Пламен Георгиев стартира след предписан от него отвод да образува следствие по абсурда " Мишо Бирата ".

Той избухна още в първия премиерски мандат на Бойко Борисов, откакто в медиите излязоха подслушани телефонни диалози сред Борисов и починалия тогавашен началник на митниците Ваньо Танов. В записа се чуваше по какъв начин министър председателят му подрежда да приключи инспекцията в пивоварна " Леденика " на предприемача Михаил Михов, който скоро по-късно умря.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР