Кандидатът на проруската Партия на социалистите Йон Чебан спечели изборите

...
Кандидатът на проруската Партия на социалистите Йон Чебан спечели изборите
Коментари Харесай

Проруският кандидат спечели изборите за кмет на Кишинев

Кандидатът на проруската Партия на социалистите Йон Чебан завоюва изборите за кмет на молдовската столица Кишинев, които се организираха през вчерашния ден, 3 ноември, съобщи Дойче веле.

На балотажа той събра към 10 хиляди гласа повече от съперника му Андрей Нъстасе, водач на проевропейската дясна партия DA - " Достойнство и истина " (Demnitate si adevar). Партията е част от блока ACUM - " Сега ".

Според предварителни резултати, оповестени от централната изборна комисия, Чебан печели 52.54% от гласовете, а Нъстасе - 47.46%.

Избирателната интензивност беше 37.38%.

Пред публицисти Чебан съобщи, че е подготвен да си сътрудничи с съперника си и даде обещание да даде на блока ACUM две от четирите места за заместник-кметове.

Нъстасе обаче отхвърли предлагането, като съобщи, " резултатите от изборите пораждат огромни въпроси ". Той не изключи опцията да оспори публично резултатите от гласуването.

Екзитпол данните до последно не посочваха явен победител от вота.

За кметския пост в Кишинев се състезаваха 19 претенденти. Първият тур на изборите се организира на 20 октомври. Тогава за Чебан гласоподаваха 40.19%, а за Нъстасе 31.08%. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР