Кандидатът на първичните избори на Демократическата партия за кандидат-президент на

...
Кандидатът на първичните избори на Демократическата партия за кандидат-президент на
Коментари Харесай

22 останаха в надпреварата на демократите за излъчване на кандидат-президент в САЩ

Кандидатът на първичните избори на Демократическата партия за кандидат-президент на Съединени американски щати Джей Инсли разгласи, че се отдръпва от конкуренцията, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това е третият отказал се кандидат за номинацията на демократите след Ерик Суолуел и Джон Хикънлупър. 

Джей Инсли е губернатор прогресист на северозападния щат Вашингтон. Той получаваше под 0,5 % поддръжка в изследванията за партийната номинация.

" Вече излиза наяве, че няма да съм основният избор, няма да съм президент, по тази причина се отдръпвам от конкуренцията ", сподели Джей Инсли в изявление за Ем Ес Ен Би Си.

Основна предизборна тематика на 68-годишния Инсли беше екологията. Той искаше да намали до нула излъчванията въглероден диоксид през идващите 25 години посредством прекосяване към напълно електрически коли и рейсове до 2030 година

В първичните избори на демократите остават 22 претенденти. В допитванията води вицепрезидентът при президента Барак Обама Джо Байдън с 28,8 %, следван от сенатора социалист Бърни Сандърс с 16 % и сенаторката Елизабет Уорън с 15,4 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР