Кандидатът на медицинските науки Анна Колесникова каза пред руския Канал

Кандидатът на медицинските науки Анна Колесникова каза пред руския Канал ...

Медик: Може да вдигнем температура след хранене, физически и емоционален стрес

Кандидатът на медицинските науки Анна Колесникова каза пред руския „Канал 5” каква телесна температура трябва да се счита за нормална, пише БГНЕС. Според нея, границите на температурната норма за човешкото тяло отдавна са се разширили.
„Телесната на човека е индивидуална и се счита за нормална ако е в диапазона от 35,5 до 37,5 градуса по Целзий“, каза Колесникова. Лекарят отбеляза, че телесната температура може да се повиши след хранене, физически и емоционален стрес, през лятото и като правило - следобед.

Гутериш предвижда катастрофално повишаване на температурата на Земята Гутериш предвижда катастрофално повишаване на температурата на Земята
Температурата на Земята достига рекордни нива от 3 000 000 години назад, заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, предаде БГН...
"Трябва да се разбере, че температурата през деня може да се промени с до 0,6 градуса, като минималните стойности са по време на сън и рано сутринта. Пикът се наблюдава между 16 и 18 часа", обясни лекарят. Колесникова препоръчва температурата да се измерва като термометърът се поставя в ямката на подмишниците, устата, външният слухов канал или ректума.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com