Кандидатът на десницата Иван Дуке спечели президентските президентските избори в

...
Кандидатът на десницата Иван Дуке спечели президентските президентските избори в
Коментари Харесай

Иван Дуке спечели президентските избори в Колумбия

Кандидатът на десницата Иван Дуке завоюва президентските президентските избори в Колумбия, побеждавайки на балотаж противника си от левицата Густаво Петро, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Дуке завоюва 54 % от гласовете, а Петро - 41.8 %, съгласно резултатите от преброяването на съвсем всички бюлетини.

Изходът от изборите е решителен за бъдещето на мирното съглашение с бунтовниците от ФАРК (Революционните въоръжени сили на Колумбия), подписано от досегашния президент Хуан Мануел Сантос през 2016 година, което десницата счита да ревизира, отбелязва Агенция Франс Прес.

Петро, който е някогашен кмет на столицата Богота, съобщи в Туитър, че е получил толкоз доста гласове, че не може да се счита за надвит, само че че " към този момент няма да управляваме ".

Социологическите анкети бяха планували победа за 41-годишния Дуке, сенатор с дребен политически опит, който беше определен от някогашния президент Алваро Урибе за претендент на неговата партия " Демократически център " за изборите, отбелязва ДПА.

Веднага след оповестяването на резултатите от изборите Иван Дуке съобщи, че държавното управление му ще направи " корекции " в историческия кротичък контракт, който разреши разоръжаването на ФАРК и превръщането на въоръжената групировка в политическа партия, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР