Кандидат-студентите в Техническия университет могат да подават документи за кандидатстване

...
Кандидат-студентите в Техническия университет могат да подават документи за кандидатстване
Коментари Харесай

Важна новина за всички, които ще кандидатстват в Техническия университет

Кандидат-студентите в Техническия университет могат да подават документи за кандидатстване за банкет за образователната 2018/2019 година - от 18 до 30 юни, в това число в събота и неделя. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Документите могат да се подават в ТУ-София, в кв. " Дървеница ", блок 2 в Центъра по осведомителни запаси - от 8.30 до 16.00 часа; в центровете и бюрата за приемане на кандидатстудентски документи, както и по интернет. Кандидатстващите единствено със зрелостни изпити (матури) или с предварителни изпити могат да подават документи до 4 юли, в това число.

Редът на мечтаните специалности и данните на претендентите се внасят в компютърна система в тяхно наличие. Редът е финален и не може да бъде променян след 4 юли.

Заявлението за кандидатстване с кодовете на специалностите се подават от всички кандидат-студенти, без значение дали се явяват на предварителни или на постоянни изпити, или вземат участие с матури в класирането. В него се показва явяването и на предварителните и на постоянните изпити, или признаването на матурите, в случай че кандидат-студентите желаят това, като за всеки изпит или матура се заплаща такса от 30 лева От такса за кандидатстване се освобождават кръглите сираци до 25-годишна възраст, претендентите с трайни увреждания и понижена продуктивност и кандидат-студенти, отглеждани до пълнолетието си в домове за развъждане и образование на деца, лишени от родителска грижа.

За кандидатстването не е нужна нотариална легализация на дипломата за приключено приблизително обучение - оригинал и ксерокопие, като оригиналът се връща незабавно след подаването на документите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР