Кандидат-министърът на туризма от ГЕРБ Любен Дилов-син направи обръщение към

...
Кандидат-министърът на туризма от ГЕРБ Любен Дилов-син направи обръщение към
Коментари Харесай

Любен Дилов отговори на туристическия бранш: Вероятността да стана министър клони към нула

Кандидат-министърът на туризма от ГЕРБ Любен Дилов-син направи послание към сектора, откакто през вчерашния ден оттова реагираха остро на номинацията му.

Ето какво написа депутатът довечера във Facebook:

"Към туристическия отрасъл

Скъпи на сърцето ми! Понеже срещнах няколко ужасени, а и други - напряко комични - реакции на опцията да стана министър на туризма, бързам да ви кажа няколко думи. Вероятността за това клони към нула, както към този момент сте разбрали. Но за късите ни предизборни срещи, лимитирани в допълнение от анти-Covid ограниченията, може би не стана ясно най-главното: моята концепция за това с какво би трябвало се занимава един министър на туризма. Ако търсите министър, който да ви ръководи, то несъмнено аз не съм вашия човек!

Секторът и гилдиите би трябвало оптимално да се самоуправляват, а министърът да се занимава само с съгласуваност на рекламата в страната и на външните пазари. И най-главното - да бъде медиатор сред гилдиите в бранша, Народното събрание и останалите, значими за туризма министерства. Министерство на регионалното развитие, Културното, Транспортното, Външното и - най-много - Финансовото министерства.

Министърът не би трябвало да "управлява " бранша, а да се "бие " всеки ден за пари с държавното управление, за законови промени с депутатите и за нови пазари с рекламата. Да предизвиква и търси благоприятни условия за секторна реклама най-много в чужбина. Да се пробва да уголемява пазари. Нищо друго. Дори плочки на корема не би трябвало да има, както е видно от фотографията. Бъдете здрави и внимавайте кой какво ви дава обещание! ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР